Riportjaink

Országos Bölcsődék Napja

2017.04.21. 22:17

Soha sem volt ekkora presztízse a bölcsődei szakmának, mint ma - jelentette ki a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin az Országos Bölcsődék Napja alkalmából rendezett Brunszvik Teréz-díj átadóján azt mondta: 2017-ben egy bölcsődei dolgozó sem érezheti a megbecsültség hiányát.

Műsor:
Riportjaink
Kategóriák:
Belföld

Riportjaink további adásai:

null

Riportjaink

Megtárgyalják az EU jövőjét Soros emberei

Két napos tanácskozást tart a brüsszeli baloldal arról, hogy milyen irányba kellene tovább haladnia az Európai Uniónak. A felszólalók közül heten rajta vannak azon a listán, amely Soros György leghűségesebb embereit tartja számon. Közben Jean-Claude Juncker az Európai Bizottság elnöke szeretné elsimítani a konfliktusokat, ezért egy munkavacsorára hívta a V4-ek vezetőit a csütörtöki EU-csúcs előtt.

null

Riportjaink

Nyugdíprémiumot fizet a Kormány

Először Magyarország történetében nyugdíjprémiumot fizet a kormány novemberben, ilyen még nem volt, ez egy előrelépés - mondta Orbán Viktor az Idősek Tanácsa ülésen. A kormányfő a tanácskozáson azt is közölte: javasolják, hogy a nyugdíjasok idén is kapjanak karácsony előtt 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt.

null

Riportjaink

Migráció: Magyarország nem hagyja magát

Orbán Viktor nyitotta meg  a Duna Régió Stratégia 6. éves fórumát Budapesten. A miniszterelnök szerint a magyarok azt akarják, hogy Európa külső határai legyenek zárva, a belsők pedig továbbra is nyitottak. Mint mondta, nem hagyhatjuk, hogy kevert társadalmak jöjjenek létre Európában.

null

Riportjaink

Újabb merényletekre figyelmeztetnek

Soha nem volt még akkora a terrorfenyegetettség Nagy-Britanniában, mint most, ezért nagy a valószínűsége, hogy újabb merényletek történnek. A brit titkosszolgálat az elmúlt négy évben 20 támadást akadályozott meg, ebből csak hetet az elmúlt hét hónapban.

null

Riportjaink

Letartóztatások Katalóniában

Alkotmányellenesnek ítélte és megsemmisítette a katalán függetlenségi referendumról szóló törvényt a spanyol alkotmánybíróság. A testület kimondta, hogy a jogszabály sérti a Spanyolország megbonthatatlan egységére és a nemzeti szuverenitásra vonatkozó alkotmányos elveket. Eközben Barcelonában és Brüsszelben is tüntettek a Nemzetgyűlés és az Omnimum civil vezetőjének őrizetbe vétele ellen.

null

Riportjaink

Többször adott kölcsön Gyurcsány Czeglédynek

Több alkalommal is kölcsönadott Gyurcsány Ferenc Czeglédy Csabának. A DK elnöke korábban azt mondta: Czeglédy csak idén kereste meg, hogy pénzügyi gondjain segítsen. A Fidesz frakció-vezetője szerint, meg kell vizsgálni, hogy kiknek adott még kölcsön Gyurcsány Ferenc, mivel ez esetben, tiltott hitelintézeti tevékenység gyanúja is felmerülhet.

null

Riportjaink

Az EU tárgyalni fog Ukrajnával

Hatályon kívül kell helyezni az ukrán oktatási törvénynek azt a részét, amely súlyosan sérti a magyar közösség jogait - mondta a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter emlékeztetett: a kárpátaljai magyarok azt kérték a kormánytól, hogy harcoljon. Közben az Európai Unió is azt ígérte, hogy tárgyalni fog Kijevvel.

null

Riportjaink

Új komáromi Duna-híd épül

Az új komáromi Duna-híd legyen annak a jelképe, hogy mi megvédjük Európa külső határait és továbbra is nyitva tartjuk a belső határokat - mondta a miniszterelnök az új Duna-híd alapkőletételénél Komáromban. Orbán Viktor hangsúlyozta: a híd építése bizonyíték arra, hogy szlovákok és magyarok európai polgárként az átjárható és bejárható Európában hisznek. Hozzátette: a visegrádi együttműködés erős alapokon nyugszik, mert olyan vezetők állnak a közép-európai országok élén, akik a saját hazájukon túl Közép-Európában is gondolkodnak.

null

Riportjaink

Veszélyes lépésre készül az Európai Parlament

Veszélyes módosításról szavaz csütörtökön a bevándorlás ügyében az Európai Parlament szabadságjogokkal foglalkozó bizottsága - figyelmeztetett Gulyás Gergely. A Fidesz frakcióvezetője azt mondta: a Dublin 4 rendelet átdolgozásával Brüsszel állandó és felső keret nélküli áthelyezési rendszert hozhat létre.

null

Riportjaink

Letették az új komáromi Duna-híd alapkövét

Az új komáromi Duna-híd legyen annak a jelképe, hogy mi megvédjük Európa külső határait és továbbra is nyitva tartjuk a belső határokat - ezt a miniszterelnök mondta az új Duna-híd alapkőletételénél Komáromban. Orbán Viktor hangsúlyozta: a híd építése bizonyíték arra, hogy szlovákok és magyarok európai polgárként az átjárható és bejárható Európában hisznek. Hozzátette: a visegrádi együttműködés erős alapokon nyugszik, mert olyan vezetők állnak a közép-európai országok élén, akik a saját hazájukon túl Közép-Európában is gondolkodnak.

<< / 722 >>