Napi Aktuális

A CEU-oktatás színvonaláról és a mögöttes ideológiáról

2017.04.20. 19:15

Egy, a Soros-egyetemen végzett politológus nyíltan vall arról, hogy mi folyik az intézmény falain belül. Felföldi Zoltán, a Közép-európai Egyetem egykori hallgatója az Echo Tv-ben úgy fogalmazott 1998-ban karakteresen liberális értékrendet képviselt az intézmény, s nagyon sok volt a vállaltan SZDSZ-elkötelezettségű oktató. Felföldi Zoltán azt cáfolta, hogy húsz évvel ezelőtt ideológiai agymosás történt volna, közlése szerint ugyanakkor azt lehetett érezni, hogy az egyetem valamiféle világnézeti küldetést teljesít.

Műsor:
Napi Aktuális
Műsorvezetők:
Velkovics Vilmos
Kategóriák:
Interjú

Napi Aktuális további adásai:

null

Napi Aktuális

2017-04-28 Napi aktuális 4. rész

Valódi Majdan téri jelenetek, ezúttal Szkopjéban. Miért alakult ki kormányválság Macedóniában és mi közük van ehhez a helyi NGO-knak? Vendég: Szánthó Miklós vezető elemző, Alapjogokért Központ  és Orosz Anna Balkán-szakértő, Külügyi és Külgazdasági Intézet.

null

Napi Aktuális

2017-04-28 Napi aktuális 3. rész

A munkából élő emberek költségvetésének nevezte Orbán Viktor miniszterelnök a 2018-as büdzsét, amelynek javaslatát jövő kedden terjesztik a parlament elé. Vendég: Lentner Csaba közgazdász, egyetemi tanár.

null

Napi Aktuális

2017-04-28 Napi aktuális 2. rész

A legtöbb közvéleménykutató intézet szerint csökkenésbe ment át a Jobbik támogatottsága, miután a párt szakított eredeti, radikális, jobboldali irányvonalával. Vendég: Varga B. Tamás „illiberális” publicista.

null

Napi Aktuális

2017-04-28 Napi aktuális 1. rész

Brüsszel, ahol a spekuláns szívesebben látott vendég, mint annak az országnak a vezetője, amely fizikailag megvédi az uniót. Vendég: Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő.

null

Napi Aktuális

2017-04-27 Napi aktuális 2. rész

Akkor volt utoljára a Napi Aktuális vendége a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. vezérigazgatója, amikor Európa legjobb városfejlesztési nagyprojektje lett a Liget Budapest Projekt. A Cannesban elért siker óta is folyik a munka a Ligetben. Vendég: Gyorgyevics Benedek vezérigazgató, Városliget Zrt.

null

Napi Aktuális

2017-04-27 Napi aktuális 3. rész

Május elsejétől új műsorstruktúra lesz az Echo Televízióban, bővül a műsorkínálat. Az új bűnügyi magazinjai kapcsán vendégünk Kisléghi-Nagy Rudolf felelős szerkesztő, Razzia és Réti László műsorvezető, Újranyitott akták.

null

Napi Aktuális

2017-04-27 Napi aktuális 1. rész

Az elmúlt évek konfliktusait igyekezte párbeszéd útján rendezni a magyar kormány, és a most napirenden lévő ügyekben is erre fog törekedni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlament plenáris ülésén, amelynek egyik fő témája az alapjogok magyarországi helyzete volt. Vendég: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

null

Napi Aktuális

2017-04-26 Napi aktuális 3. rész

A magyarok döntő többsége károsnak tartja Soros György magyarországi szervezeteinek tevékenységét és a milliárdos üzletemberről is rossz véleménnyel van - derült ki a Századvég Alapítvány friss közvélemény-kutatásából. A többség szerint a felsőoktatási törvény módosításának nem a CEU bezárása a célja, csupán a külföldi egyetemek magyarországi működési feltételeit akarja tisztázni. Vendég: Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász.

null

Napi Aktuális

2017-04-26 Napi aktuális 4. rész

Körülbelül két hete ítélte el a bíróság Gulyás Mártont. Az aktivista narancssárga festékkel próbálta megdobni a Sándor-palotát, miután Áder János aláírta a felsőoktatási törvény módosítását. Vendég: Matlák Gábor ügyvéd.

null

Napi Aktuális

2017-04-26 Napi aktuális 1. rész

Kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság Magyarország ellen a felsőoktatási törvény módosítása miatt és egyre több jele van annak, hogy Brüsszel szeretne beleszólni a magyar adópolitikába is. Vendég: Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

<< / 122 >>