Hazahúzó

2017-04-20 Hazahúzó

2017.04.20. 00:00

Télen felmelegít, nyáron hűsít, ősszel felfrissít. Több ezer féle létezik belőle, és mi, magyarok különösen szeretjük. A levesről van szó. A Hazahúzó stábja ezúttal Budapest levesező helyeit kereste fel. A fővárosi leveseknek igazi rajongótáboruk van, egyenesen új divatot teremtettek.

Műsor:
Hazahúzó
Kategóriák:
Belföld

Hazahúzó további adásai:

null

Hazahúzó

2017-06-24 Hazahúzó

Ma már nem kell, messzire utazzunk ahhoz, hogy olyan ételeket együnk, melyeknek alapanyagiról tudjuk, honnan származnak. A Hazahúzó adásában körképet adunk arról, mit jelent a bio, az eco, vagy a természetes jelző, mind a gasztronómiában mind pedig a szépségápolásban.

null

Hazahúzó

2017-06-23 Hazahúzó

Kirándulás a horvát-szlovén-osztrák határ mentén. Bázakerettye, a Zalai-dombság szívében található település örömmel várja látogatóit. Nova, Zalaegerszegtől 30 km -re, Lentitől 15 km -re található a 75-ös főútvonal mentén. Lenti város Zala megyében, a Lenti járás székhelye. A Kerka folyó mellett fekszik a megye nyugati részén, közel a szlovén határhoz.

null

Hazahúzó

2017-06-22 Hazahúzó

Hajdúszoboszló az egyik legnépszerűbb turista célpont, ami nemcsak a fürdő és nemcsak a gyógyvíz, hanem még számtalan izgalmas programmal várja az idelátogatókat. Hajdúszoboszlón sokaknak van kisebb földje, s az azokon megtermelt árukból bőven jut a piacra is.

null

Hazahúzó

2017-06-21 Hazahúzó

A Körös-Maros Nemzeti Park a hazai nemzeti parkok közül hetedikként jött létre a ’90-es évek második felében. Területre összesen mintegy 800 ezer hektár. Kiemelt fontosságú feladata a főként erre az országrészre jellemző környezet, az úgynevezett löszgyepek védelme. Kirándulás szárazföldön és vízen, gyalog és két keréken.

null

Hazahúzó

2017-06-20 Hazahúzó

Bevezetés a lovi világába. Az angol mintájú lóversenyzést hazánkban gróf Széchenyi István és báró Wesselényi Miklós honosította és valósította meg. A Kincsem Park 1925-ben épült, a maga idejében Európa legmodernebb versenytere volt. A parkban megtalálható a magyar galopp sport két leghíresebb versenylova a verhetetlen Kincsem és az aranyszőrű táltos Imperiál szobra.

null

Hazahúzó

2017-06-19 Hazahúzó

Amikor még a csapból is bor folyik. A Hazahúzó stábja ezúttal pincetúrán járt Tokaj-Hegyalján. A Tokaj-hegyaljai borvidék zárt térség, ami azt jelenti, hogy ide más területről származó szőlőt, mustot, bort - palackozott borok kivételével - behozni nem szabad. Ezzel a borvidék borai, borkülönlegességei fokozott védelemben részesülnek.

null

Hazahúzó

2017-06-18 Hazahúzó

Hazahúzó-válogatás: Bekukkantottunk budapesti vizek titkaiba, követtük a magyar repülés történetét, feltérképeztük a képzőművészeti egyetemet, végigsétáltunk a Fotóutca kiállításain, kirándultunk Egerbe, majd árnyjátékoztunk Pécsett.

null

Hazahúzó

2017-06-17 Hazahúzó

Aki a Duna vizét issza, a saját vizét issza vissza. Az igazság ennél kicsit árnyaltabb. Az tény, hogy a budapestiek és az agglomerációban élők a Duna vizét isszák, de nyilván csak közvetve. A Hazahúzó stábja ezúttal annak járt utána, miként kerül a háztartásokba a minőségi ivóvíz, hogyan kerül ki onnan és hova jut egyáltalán a szennyvíz.

null

Hazahúzó

2017-06-16 Hazahúzó

A Goldtimer Alapítvány a magyar repülési múlt megismertetésére repüléseket szervez április és október között a Budaörsi repülőtéren a világ egyetlen ma is repülő Li-2-es, a repülés hőskorát idéző Po-2-es, illetve a Rubik Ernő által tervezett Kánya R-18 repülőgépekkel.

null

Hazahúzó

2017-06-15 Hazahúzó

Megkezdődött a Magyar Képzőművészeti Egyetem felvételi időszaka. Sokan akarnak ide bekerülni, ami nem is csoda, hiszen egy rendkívül nagy múltú intézményről van szó, rengeteg szakkal és érdekes képzésekkel.

<< / 99 >>