Hazahúzó

2017-04-21 Hazahúzó

2017.04.21. 00:00

A 2017-es esztendő a kínai horoszkóp szerint a kakas éve. A Hazahúzó ezúttal „belecsippent” az ázsiai világba. Az európai emberek egyre jobban érdeklődnek a bölcs, keleti népek tudása iránt. A kínai újév beköszöntét a budapesti AsiaCenter is megünnepelte a Tavasz Fesztivál keretein belül.

Műsor:
Hazahúzó
Kategóriák:
Belföld

Hazahúzó további adásai:

null

Hazahúzó

2017-08-17 Hazahúzó

Hévízi kirándulás, melynek fókuszában a wellness, a pihenés és relaxáció áll. A város az ország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. A felmérések szerint Budapest után a leglátogatottabb település. Vonzereje Európa legnagyobb gyógyító erejű tavában a Hévízi tóban rejlik.

null

Hazahúzó

2017-08-16 Hazahúzó

A Cserhát hegyei, dombjai között dombjai között található a mintegy 700 lelket számláló település, Nógrádsipek. Az itteni falunapot minden évben pünkösd környékén rendezik meg. A Hazahúzó stábja a falunéző séta alatt bemutatta Nógrádsipeket és annak történetét. A településen a mai napig élnek a hagyományok.

null

Hazahúzó

2017-08-15 Hazahúzó

Komárom egy igazi kulturális, idegenforgalmi és kereskedelmi központ a fővárostól 90 kilométerre a Duna jobb partján. Itt találkoznak a Bakony, a Vértes és a Gerecse hegységútjai. A város egy stratégiailag rendkívül fontos helyen, a Duna 1768. folyamkilométerénél, a Vág és a csallóközi Duna-ág torkolatánál fekszik.

null

Hazahúzó

2017-08-14 Hazahúzó

A Hazahúzóban egy régmúlt időket idéző lakodalomba invitáljuk önöket. A különleges menyegzőt a szihalmi Hagyományőrző Egyesület rendezte, a mostani volt idén a 12-ik. A műsorban a Heves megyei település látnivalóit és érdekességeit is megmutatjuk.

null

Hazahúzó

2017-08-13 Hazahúzó

A Hazahúzó e heti legérdekesebb témáiból láthatnak válogatást. Bemutattuk a Természettudományi Múzeumot, a pákozdi Sárkányfesztiválon is jártunk, meglestük a bihari táj szépségeit, részt vettünk a Magyarpolányi Passión, Kunszálláson bajuszt pödörtünk, Szolnokon pedig megismerkedtünk a katonai repülőtérrel.

null

Hazahúzó

2017-08-12 Hazahúzó

A Hazahúzóban a Természettudományi Múzeumba látogatunk el. Nézőink a pincétől a padlásig minden szegletével, időszaki-és állandó kiállításaival ismerkedhetnek meg.

null

Hazahúzó

2017-08-11 Hazahúzó

A Hazahúzóban egy aprócska településre látogatunk el a Balatontól 35 km-re. Magyarpolány a Bakony délnyugati lejtőin elterülő, erdőkkel övezett, mintegy 1270 főt számláló, sváb település, mely a Polányi Hosszúhegy és a Kálvária-hegy közti völgyben, és ezek lejtőin helyezkedik el. Magyarpolány más miatt is híres, erről bővebben az adásból tudnak meg többet.

null

Hazahúzó

2017-08-10 Hazahúzó

Közösségi együttlét, időtöltés a természetben, szenvedély, hivatás, hobbi. Mindenkinek mást jelent a sárkányeregetés. Egy azonban biztos: ez a szép foglalatosság évről-évre összehozza az embereket. Idén erre Pákozdon került sor a 27. Nemzetközi Sárkányeregető Találkozón.  

null

Hazahúzó

2017-08-09 Hazahúzó

V. Bihari Táj Napja - Természetvédelmi nyílt nap. A Kis-Sárrét természeti értékeinek bemutatása, kulturális programok, madármegfigyelés, botanikai túra, kézműves foglalkozások, helyi és Nemzeti Parki Termékek vására, természetismereti vetélkedő.

null

Hazahúzó

2017-08-08 Hazahúzó

Kunszállás község Kecskemét és Kiskunfélegyháza között fekszik. A Kunszállás név - emlékezve kun őseinkre is - kisebb-nagyobb huzavona után a Minisztertanács határozatával vált törvényessé. A település ad otthont a bajuszfesztiválnak, ami egész napos kulturális rendezvény a magyar bajusz körül, de megismerkedhetünk a bajvívó magyarokkal is.

<< / 104 >>