Hazahúzó

2017-04-21 Hazahúzó

2017.04.21. 00:00

A 2017-es esztendő a kínai horoszkóp szerint a kakas éve. A Hazahúzó ezúttal „belecsippent” az ázsiai világba. Az európai emberek egyre jobban érdeklődnek a bölcs, keleti népek tudása iránt. A kínai újév beköszöntét a budapesti AsiaCenter is megünnepelte a Tavasz Fesztivál keretein belül.

Műsor:
Hazahúzó
Kategóriák:
Belföld

Hazahúzó további adásai:

null

Hazahúzó

2017-10-18 Hazahúzó

A Hazahúzóban Füzesgyarmatra látogatunk. Megnézzük az Állatparkot, méhészkedünk kicsit, bemutatjuk a helyi Népi Kismesterségek és Kézművesek Egyesületét és hagyományőrző tevékenységét, továbbá bekukkantunk a Szitás Erzsébet Képtárba is.

null

Hazahúzó

2017-10-17 Hazahúzó

A Bodrogon különleges vízi járművekkel a sebes folyású habokat. A tiszta víz, a vadregényes táj még egy felfedezésre váró területe Magyarországnak, hiszen Tokaj-Hegyaljára elsősorban a borok miatt érkeznek, pedig a borkóstoló előtt is érdemes időz szentelni arra, hogy bebarangoljuk a környéket.

null

Hazahúzó

2017-10-16 Hazahúzó

A Hazahúzóban megmutatjuk, hogyan készült az első magyar nyelvű Biblia Vizsolyban, ásványkeresére és aranymosásra invitáljuk önöket Zemplénbe, és ellátogatunk a reformáció előszobájába a gönci Huszita-Házba.

null

Hazahúzó

2017-10-15 Hazahúzó

Válogatás a Hazahúzó legérdekesebb kalandjaiból: Szigetmonostor gasztronómiai, kulturális és történelmi arca; A Pannónia, amely méltán büszke hagyományaira, de ma már megújult technikával várja a hazai és a külföldi alkotókat; Dino Expo 2017 – a magyar dinoszaurusz-kutató expedíció a Bakony-Balaton Geopark területén található, Iharkúton. Látogatás Bükkszentkeresztre, valamit Sátoraljaújhelyre.

null

Hazahúzó

2017-10-14 Hazahúzó

Szigetmonostor gasztronómiai, kulturális és történelmi arca. A települést a Duna két túlpartján, nyugati irányban Szentendre, keleti irányban Göd fogja közre. Ősi egyházi település, amely a Duna két ága által védett helyen, sok történelmi vihartól menekült meg, szerencsés földrajzi helyzete okán.

null

Hazahúzó

2017-10-13 Hazahúzó

A légy, Ludas Matyi, Macskafogó – alkotások a XX. század második feléből. Kincsem, Testről és Lélekről, Jupiter holdja – alkotások az elmúlt évekből. AS kapcsolat a két csoport között a Pannónia, amely méltán büszke hagyományaira, de ma már megújult technikával várja a hazai és a külföldi alkotókat.

null

Hazahúzó

2017-10-12 Hazahúzó

A Hazahúzó mostani adásának helyszínét a Duna ajándékának is nevezik, hiszen itt ömlik egymásba a Mosoni-Duna és a Lajta. Ezúttal a stáb a Szigetközből, Mosonmagyaróvárról és környékéről jelentkezik. Ahol ennyi víz van, ott bizony a vízen kell bemutatni a sziget természeti kincseit, látványosságait és a vízi kalandjait.

null

Hazahúzó

2017-10-11 Hazahúzó

Dino Expo 2017 – a magyar dinoszaurusz-kutató expedíció a Bakony-Balaton Geopark területén található, Iharkúton. Az idén lehetőség volt arra, hogy az érdeklődők megtekintsék a dinoszaurusz-ásatásokat. Az itt zajló ásatások célja, hogy kiderüljön, milyen halak, kétéltűek, gyíkok, teknősök, krokodilok, repülő hüllők és dinoszauruszok népesítették be a késő krétakori szubtrópusi világot.

null

Hazahúzó

2017-10-10 Hazahúzó

A Hazahúzóban Bükkszentkeresztre invitáljuk önöket. Magyarország egyik legmagasabban elhelyezkedő településének tiszta levegője kedvezően hat számos betegségre, de legendás gyógynövényei és gyógyító kövei miatt is kedvelt helye az egészségük iránt elkötelezetteknek.

null

Hazahúzó

2017-10-09 Hazahúzó

A Hazahúzóban ellátogatunk Sátoraljaújhelyre, hogy kipróbáljuk magunkat a Magas-hegyen kialakított Zemplén Kalandparkban, majd sajtokat és hozzáillő borokat kóstolunk a Tokaji Bor-és Gasztroteraszon, és felkeressük a széphalmi Magyar Nyelv Múzeumot is.

<< / 111 >>