Hazahúzó

2017-05-16 Hazahúzó

2017.05.16. 11:05

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem története az 1880-as évekre nyúlik vissza. Az 1880-90-es években sorra indultak az Iparművészeti Iskola újabb és újabb „szakosztályai": mintázás, ötvösség, fametszés, díszítő festés, rézmetszés, kisplasztika, díszítő szobrászat. A tanulók napjainkban négy intézet különféle szakjain bontakoztathatják ki a tehetségüket.

Műsor:
Hazahúzó
Kategóriák:
Turizmus
Kultúra

Hazahúzó további adásai:

null

Hazahúzó

2017-08-19 Hazahúzó

A friss meggy Magyarországon történő értékesítése szerződési kötelezettséggel jár – ez volt a legegyértelműbb és a legtöbb szemöldököt felrántó kijelentés a 8. Keceli Meggyfesztivál nyitányaként tartott Meggy Szakmai Konferencián.

null

Hazahúzó

2017-08-18 Hazahúzó

Siófokon rendezték a II. Nemzeti Regatta parti fesztivált, koncertekkel, kirakodó vásárral, gyermek programokkal és főzőversennyel.  Változatos programokkal és sztárfellépőkkel várták az érdeklődőket.

null

Hazahúzó

2017-08-17 Hazahúzó

Hévízi kirándulás, melynek fókuszában a wellness, a pihenés és relaxáció áll. A város az ország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. A felmérések szerint Budapest után a leglátogatottabb település. Vonzereje Európa legnagyobb gyógyító erejű tavában a Hévízi tóban rejlik.

null

Hazahúzó

2017-08-16 Hazahúzó

A Cserhát hegyei, dombjai között dombjai között található a mintegy 700 lelket számláló település, Nógrádsipek. Az itteni falunapot minden évben pünkösd környékén rendezik meg. A Hazahúzó stábja a falunéző séta alatt bemutatta Nógrádsipeket és annak történetét. A településen a mai napig élnek a hagyományok.

null

Hazahúzó

2017-08-15 Hazahúzó

Komárom egy igazi kulturális, idegenforgalmi és kereskedelmi központ a fővárostól 90 kilométerre a Duna jobb partján. Itt találkoznak a Bakony, a Vértes és a Gerecse hegységútjai. A város egy stratégiailag rendkívül fontos helyen, a Duna 1768. folyamkilométerénél, a Vág és a csallóközi Duna-ág torkolatánál fekszik.

null

Hazahúzó

2017-08-14 Hazahúzó

A Hazahúzóban egy régmúlt időket idéző lakodalomba invitáljuk önöket. A különleges menyegzőt a szihalmi Hagyományőrző Egyesület rendezte, a mostani volt idén a 12-ik. A műsorban a Heves megyei település látnivalóit és érdekességeit is megmutatjuk.

null

Hazahúzó

2017-08-13 Hazahúzó

A Hazahúzó e heti legérdekesebb témáiból láthatnak válogatást. Bemutattuk a Természettudományi Múzeumot, a pákozdi Sárkányfesztiválon is jártunk, meglestük a bihari táj szépségeit, részt vettünk a Magyarpolányi Passión, Kunszálláson bajuszt pödörtünk, Szolnokon pedig megismerkedtünk a katonai repülőtérrel.

null

Hazahúzó

2017-08-12 Hazahúzó

A Hazahúzóban a Természettudományi Múzeumba látogatunk el. Nézőink a pincétől a padlásig minden szegletével, időszaki-és állandó kiállításaival ismerkedhetnek meg.

null

Hazahúzó

2017-08-11 Hazahúzó

A Hazahúzóban egy aprócska településre látogatunk el a Balatontól 35 km-re. Magyarpolány a Bakony délnyugati lejtőin elterülő, erdőkkel övezett, mintegy 1270 főt számláló, sváb település, mely a Polányi Hosszúhegy és a Kálvária-hegy közti völgyben, és ezek lejtőin helyezkedik el. Magyarpolány más miatt is híres, erről bővebben az adásból tudnak meg többet.

null

Hazahúzó

2017-08-10 Hazahúzó

Közösségi együttlét, időtöltés a természetben, szenvedély, hivatás, hobbi. Mindenkinek mást jelent a sárkányeregetés. Egy azonban biztos: ez a szép foglalatosság évről-évre összehozza az embereket. Idén erre Pákozdon került sor a 27. Nemzetközi Sárkányeregető Találkozón.  

<< / 105 >>