Háttér-kép

2017-05-18 Háttér-kép

2017.05.18. 20:30

Átment a hazánkkal szemben szankciókat is kilátásba helyező határozat az Európai Parlamentben. Nyilvánvalónak tűnik, hogy nyomásgyakorlásról van szó. Az Európai Unió uralmi struktúrája csak egy jelentéktelen bio díszlete a globális hatalmi játszmának, ezt egyértelműen jeli George Soros fejedelmi fogadtatása is. Kérdés: kire akarják leginkább kifejteni a nyomást? Mi vagyunk a fő célpont, vagy esetleg egy másik ország? Valójában ki is szeg kötelességet és kötelezettséget?

Műsor:
Háttér-kép
Műsorvezetők:
Bayer Zsolt
Kategóriák:
Háttér

Háttér-kép további adásai:

null

Háttér-kép

2017-11-23 Háttér-kép 2. rész

Vona Gábor a Spinoza-ház vendége volt. De nem is ez az érdekes, hanem amit Heller Ágnes mondott, miszerint össze kell fogni a Jobbikkal, mert „ez a Jobbik már nem az a Jobbik”. A filozófus azt találta mondani, hogy össze kell fogni Vona pártjával, hiszen annak idején Churchill is összefogott Sztálinnal, mert volt egy közös ellenség. Ez a kijelentés tökéletesen minősíti a mondat gazdáját, ugyanakkor mély szimbólumokat hordoz magában. A logika szerint „Vona Gábor Sztálin, Orbán Viktor Hitler és Sztálinnal összefogva legyőzzük Hitlert”. Háttér-kép Bogár Lászlóval, Boros Imrével és Bayer Zsolttal.

null

Háttér-kép

2017-11-23 Háttér-kép 1.

Angela Merkel német kancellár kudarcaként értékelte nemzetközi sajtó, hogy a múlt hét végén kudarcba fulladtak a kormányalakítási tárgyalások a konzervatívok, a liberálisok és a zöldek között Németországban. Túléli-e Angela Merkel ezt az egészet? Lesz-e valamilyen koalíciós megállapodás? Lesz-e új választás? Megerősödik az Alternatíva Németországnak, esetleg visszatérnek a szocdemek? Háttér-kép Bogár Lászlóval, Boros Imrével és Bayer Zsolttal.

null

Háttér-kép

2017-11-16 Háttér-kép 2. rész

A tízéves amerikai és magyar saját devizás államkötvényhozam alakulása; Matolcsy újabb történelmi győzelméről cikkezett az ellenzéki média; Mi a 2018-as parlamenti választások tétje?

null

Háttér-kép

2017-11-16 Háttér-kép 1. rész

A kurdok önrendelkezésébe mennyire szólnak bele a környező országok és a globális nagyhatalmi rendszer. Beszélhetünk-e a népek, nemzetek szuverenitásáról. Bayer Zsolt vendége Bogár László Imre és Boros Imre közgazdász.

null

Háttér-kép

2017-11-09 Háttér-kép 2. rész

Meglepetés Donald Trump elmúlt egy éve. Már megválasztása előtt látszott, hogy nem illik a meglévő az amerikai struktúrába. Soros György Trump megválasztása után kijelentette: nem tudja, hogy mit csinál majd elnökként, de abban biztos volt, hogy a tőzsde esni fog. Soros Hillary Clintont támogatta és a győzelmet biztosra vette.

null

Háttér-kép

2017-11-09 Háttér-kép 1. rész

Offshore botrány - újabb Panama-iratok kerültek elő, egyszer talán azt is megtudjuk, hogy kinek a megrendelésére. Ami az aktákból kiderül, az meglehetősen elgondolkodtató. Az európai országok és Amerika államadósságának alakulásával összefüggésbe hozhatóak az előkerült adatok.

null

Háttér-kép

2017-11-02 Háttér-kép 2. rész

Nagy sláger lett itthon a feltétel nélküli alapjövedelem. Milyen hatással lenne Magyarországra gazdasági és szociálpszichológiai értelemben?; Hogyan változott azok helyzete, akik korábban deviza hitelt vettek fel?

null

Háttér-kép

2017-11-02 Háttér-kép 1. rész

A keresztény egyházak az elmúlt 500 év legsúlyosabb helyzetét élik át. Az egyházakon belül óriási feszültség tapasztalható, ekkora kihívással még nem néztek szembe az európai egyházak, mint most.

null

Háttér-kép

2017-10-26 Háttér-kép 2.

A közép-európai „lázadás” mennyit szerezhet vissza az elveszett identitásokból? Legyen szó a vallási, vagy akár a nemzeti identitásról. Azt kell tisztázni, melyek azok a fő mozgatóértékek, amiket helyre lehetne állítani. Elsősorban a család és a nemzet miféle értékek mentén és hogyan tudná magát újradefiniálni? A Háttér-képben arról is szó esett, hogy nyilvánossá válhatnak a Kennedy-akták.

null

Háttér-kép

2017-10-26 Háttér-kép 1.

Ausztria, Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Magyarország. Már Boris Kálnoky, a Die Welt tudósítója is azon kesereg, hogy Közép-Európa kezd önálló politikai tényezővé válni. Úgy tűnik, hogy Európának ezen a felén tényleg elindul a változás. Valóban igaz lehet az a mondat, amit a balliberális körberöhögtek, miszerint „2017 a lázadás éve”, ugyanakkor a valóság azt mutatja, hogy mégiscsak az.

<< / 25 >>