Riportjaink

Szeviépes pénzek az MSZP pártkasszájában

2017.05.19. 18:00

MSZP-s politikusok luxusvilláira is juthatott a szeviépes pénzekből - ezt állította a károsultak képviselője Informátor című műsorunknak. A szegedi építési vállalkozás - munkáinak egy részét a szegedi önkormányzattól illetve cégeitől kapta, majdnem 11 milliárd forintot azonban nem fizetett ki alvállalkozóinak, akik nagy része emiatt csődbe ment. Szabó Bálint, aki korábban egyébként a Gyurcsány pártban politizált azt mondta: a vállalat működése során könnyen megvalósulhatott a szocialista párt burkolt és tiltott pártfinanszírozása. Oknyomozó műsorunkból kiderül az is, hogy milyen összefonódások vannak a Szeviép egykori vezetői és az MSZP politikusai között.

Műsor:
Riportjaink
Kategóriák:
Belföld
Gazdaság
Politika

Riportjaink további adásai:

null

Riportjaink

Magasabb fokozatba kapcsol az újraiparosítás

Magasabb fokozatba kapcsol 2017-ben Magyarországon az újraiparosítás - mondta Orbán Viktor a Samsung gödi akkumulátorgyárának megnyitóján. A kormányfő kiemelte: meghaladta a 160 ezret a járműgyártásban dolgozók száma 2017 első negyedévében, ezzel Magyarország Közép-Európa egyik járműgyártó centruma lett, miközben elindult abba az irányba, hogy a régió egyik járműfejlesztési központja és az e-autózás éllovasa legyen.

null

Riportjaink

Éles szóváltás a parlamentben

Lebunkózta a parlamentben az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó a fideszes képviselőket, miközben a kormány családpolitikai intézkedéseit kérte számon. Az Emmi államtitkára szerint jövőre megduplázzák a 2010 előtti juttatások és kedvezmények mértékét, ami a családok számára kiszámíthatóságot és biztonságot teremt. Kövér László az Országgyűlés elnöke a vita stílusa miatt bolsevik gyökerű pártnak nevezte az MSZP-t.

null

Riportjaink

Nemzetközi szervezetekhez fordul a kormány

Nemzetközi szervezetekhez fordul a kormány az EP határozat miatt - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter szerint elfogadhatatlan, hogy az Európai Parlament Magyarországot támadó határozatában egy terrorizmus miatt elítélt embert menteget. A külügyminiszter azt mondta: a magyar-szerb zöldhatár lezárása után, illegális bevándorlók Ahmed H. vezetésével Röszkénél támadást indítottak a magyar rendőrök ellen, akiket órákon át kövekkel, betondarabokkal és üvegekkel dobáltak. Az EP Magyarországot támadó határozatában ezt a férfit mentegette, vagyis egy terrorista mellé állt.

null

Riportjaink

Napirend előtti felszólalások

Az Országgyűlés megkezdte következő kéthetes ülését, a képviselők elsőként a manchesteri terrortámadás áldozataira emlékeznek. A Ház az angliai robbantás áldozatai mellett a közelmúltban elhunyt Pintér István volt kisgazda képviselőről is megemlékezik. A képviselők ezt követően két órában interpellálhatták a kormányt.

null

Riportjaink

Ünnepelt a Puskás Akadémia

Ünnepelt az NB II bajnoka, a Puskás Akadémia. Bár a csapat elvesztette hazai veretlenségét az utolsó előtti fordulóban, a klub és a szurkolók tűzijátékkal ünnepelték meg, a már korábban megszerzett bajnoki címet a Pancho Arénában.

null

Riportjaink

Szász Emese újabb aranya

Újabb világkupa-győzelmet szerzett Szász Emese. Az olimpiai bajnok párbajtőröző a kolumbiai Grand Prix-versenyen győzte le valamennyi ellenfelét, és ezzel a világranglistán az élre ugrott.

null

Riportjaink

Gyorsuló ütemben terjed a kolera Jemenben

Egyre gyorsuló ütemben terjed a kolera Jemenben - figyelmeztette a világot az Egészségügyi Világszervezet helyi vezetője. A polgárháború sújtotta arab ország 22 tartományából 19-et veszélyeztet a fertőzés, amely 50 ezer embert érint, közülük a hivatalos adatok szerint eddig csaknem 500-an vesztették életüket.

null

Riportjaink

Ballisztikus rakétát lőtt ki Észak-Korea

Ismét ballisztikus rakétát lőtt ki Észak-Korea - adta hírül a dél-koreai hadsereg. Ez volt a harmadik kísérlet három héten belül. A kommunista ország komolyabb katonai konfliktust is okozhat Dél-Koreában és az ott katonákat állomásoztató Egyesült Államokkal. Kína még bízik abban, hogy tárgyalásos úton rendezni lehet a helyzetet.

null

Riportjaink

Hadiállapot a Fülöp-szigeteken

Újabb egységeket vetett be a Fülöp-szigeteki hadsereg az iszlamista fegyveresek ellen, az ország déli részén. Az Iszlám Állammal kapcsolatban álló csoportok a múlt hét elején foglalták el Malawi városát. A kormányerők mostanra jelentős területeket újra az ellenőrzésük alá vontak.

null

Riportjaink

Gyurcsány hiába csörgeti majd Botka telefonját

Továbbra is csak üzengetnek a baloldalon, megállapodásról, összefogásról egyelőre szó sincs. Hiába szeretne ugyanis Gyurcsány Ferenc már a héten tárgyalni Botka Lászlóval, az MSZP alelnöke kijelentette: a szocialista párt miniszterelnök-jelöltje annyira elfoglalt lesz, hogy nem tud egyeztetni a DK elnökével.

<< / 584 >>