Asztaltársaság

2017-05-28 Asztaltársaság

2017.05.28. 21:05

Egy tőrvívó, egy rajzfilmrendező grafikus és egy orgonaművész, vagyis az Asztaltársaság vendégei az élet különböző területeiről érkeztek, ám ezúttal is kiderült, hogy bőven akadt beszélni- valójuk, hogy nagyon is érdeklődnek egymás sikerei, örömei és legalább ennyire a nehézségei iránt is. Szabó Anett asztalánál Mohamed Aida, Jankovics Marcell és Rákász Gergely találkoztak.

Műsor:
Asztaltársaság
Műsorvezetők:
Szabó Anett
Kategóriák:
Kultúra

Asztaltársaság további adásai:

null

Asztaltársaság

2017-11-12 Asztaltársaság

A mai ifjúság ugyanolyan, mint a régi fiatalok voltak, vagyis sok mindenről teljesen más a véleményük, mint a felnőtteknek.  Jobb, kényelmesebb, izgalmasabb életre vágynak és mindent jóval gyorsabban akarnak elérni. Ehhez azonban önbizalomra, pozitív hozzáállásra, motivációra és kitartásra is nagy szükség van. Mi, felnőttek vajon mit tehetünk mindezért, és milyen példákkal, jövőképpel tudunk szolgálni? Ezekről a kérdésekről is szó esett Szabó Anett asztalánál Kőbán Rita, olimpiai bajnok kajakozó, edző, Bauer Béla ifjúságszociológus, Bolyki László zenész, író, lelkigondozó társaságában.

null

Asztaltársaság

2017-11-05 Asztaltársaság

Szabó Anett Asztaltársaságában ezúttal arról szól az eszmecsere, hogy napjainkban ki számít kulturált, művelt embernek. Mit tehetnek a szülők, az oktatás, a művészek és az egész társadalom azért, hogy a fiatalok a klasszikus, hagyományos értékekre is nyitottak legyenek. Abban mindhárom vendég egyetért, hogy kultúrembernek nem születünk, hanem ez döntés és nevelés kérdése.

null

Asztaltársaság

2017-10-29 Asztaltársaság

Az értelmes, meggyőző, célratörő beszéd már az ókorban is nagy erőt jelentett, gondoljunk csak a híres szónokokra. Jól tudjuk, hogy ma sincs ez másképp, sőt, az élet bizonyos területein a jó kommunikáció a siker elengedhetetlen eszköze. Elsajátítására éppúgy szüksége van egy sportág vezetőjének, mint egy kávéház tulajdonosának. Akik ebben segítséget tudnak nyújtani azok a coachok. Szabó Anett Asztaltársaságában erről is sok szó esik. Vendégei: Ábri Judit coach, vezetőfejlesztő, Erdei Zsolt a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke és Bosznai Tibor a Hadik Kávéház művészeti vezetője.

null

Asztaltársaság

2017-10-22 Asztaltársaság

Szabó Anett Asztaltársaságának vendégei Szávai Viktória, Jászai Mari-díjas színművész, aki egy igazi ős-bika, kitartó, megfontolt, keresi a harmóniát, akinek lételeme, hogy érezze a lába alatt a talajt. Finta József, Kossuth-díjas építész, a Nemzet Művésze. Ars poeticája szerint az építész feladatának lényege, hogy hasznosat alkosson, és ebben mindenekelőtt a funkcionalizmusba vetett hite segítheti. Neszmélyi Emil ügyvéd, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett hegymászó. Hisz benne, hogy minden csúcs, amit magyarok másznak meg, hazánk megítélését javítja.

null

Asztaltársaság

2017-10-15 Asztaltársaság

Az Asztaltársaság vendégei: Herczku Ágnes Aranylemezes, többszörös Fonogram- és eMeRTon-díjas nép- és világzenei énekes. Hanga Zoltán 11 éves kora óta rajong a Fővárosi Állat- és Növénykertért. Régóta az intézmény szóvivője, és szinte bármikor az újságírók rendelkezésre áll. Litkey Farkas az egyik legeredményesebb magyar vitorlázó. Idén 13. alkalommal nyerte meg a Kékszalag versenyt Balatonfüreden. Nem csak a hajón, hanem az élet valamennyi területén fontosnak tartja a viselkedési szabályok ismeretét és betartását.

null

Asztaltársaság

2017-10-08 Asztaltársaság

Kisfaludy András Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, a legendás, gyorsan elnémított Kex együttes alapító dobosa. Portré -és dokumentum filmjeiben ízekre szedi a Kádár korszak bűneit, a rendszer sok-sok áldozatának emlékét megidézve. Szekeres Adrien Artisjus-díjas énekesnő, dalszerző úgy érzi, hogy a zene számára mindig terápia volt. 1996-2000 között az Unixes együttes tagjaként énekelt, majd szólókarrierbe kezdett. Pályájának 20. évfordulóját az Erkel színházban ünnepli közönségével. Fábry Kornél atya 22 éves koráig a fiatalemberek átlagos életét élte, majd egyre több jelet kapott, mint mondja „ utána nyúlt a jó Isten” hogy papként szolgáljon. 2005 óta az Emmanuel Priest Band tagjaként a Szent Atya előtt is énekelt.

null

Asztaltársaság

2017-10-01 Asztaltársaság

Fundák-Kaszai Lili táncművész, koreográfus, a Fölszállott a páva győztese szerint a néptáncnak rendkívül erős a közösségépítő és-megtartó ereje; Dr. Csókay András idegsebész, agykutató imával és egy útmutatás felolvasásával kezdi a napot a kórházi osztályán; Trill Zsolt, Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész úgy véli egy újfajta színházi nyelv bevezetéséhez sok idő kell, de ha csak két-három embert megérint, már megérte.

null

Asztaltársaság

2017-09-24 Asztaltársaság

Szabó Anett Asztaltársaságának vendégei: Igó Éva, színművész, érdemes és kiváló művész. Máig szerelmes a hivatásába és harminc éve hűséges tagja a Vígszínháznak. Hegedűs Endre, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, aki koncertjein felvezetőkkel, anekdotákkal igyekszik a komolyzenét közelebb vinni a hallgatóságához. Dr. Magyar Gábor, háziorvos, gazdálkodó, a Dobogókő együttes vezetője, aki egyre jobban aggódik a falvak és a magyar föld jövőjéért.

null

Asztaltársaság

2017-09-17 Asztaltársaság

Ambrus Noémi rajztanár, textilművész, régi nemesi kelmékből "a nagymama faládájában talált rongyokból" varrja gyönyörű, bársonyos faliképeit szabadidejében. Felvette egy felvidéki kisváros Szered nevét, ezért régóta szeredi Ambrus Noémiként ismerik követői.Balatoni József, történelemtanár, a Jocó bácsi világa létrehozója. Óra közben a gyerekektől tanul a legtöbbet, az Ő visszajelzéseikből tudja min kell változtatni és mi az, ami ott és akkor éppen beválik. Szőnyi Ferenc, ultratriatlon világbajnok. Az egyetlen, aki befejezte a világ legnehezebb futóversenyét. Vallja, a precíz felkészülés és koncentráció meghozza a gyümölcsét.Jelmondata: megtehetem, meg tudom tenni, és meg is teszem.

null

Asztaltársaság

2017-09-10 Asztaltársaság

Szabó Anett Asztaltársaságának vendégei ezúttal is az élet különböző területeiről érkeztek, de most is kiderült, hogy bőven akad közös témájuk és az is, hogy mindegyikük életében nagy szerepet játszik a kitartás, a szorgalom és az önbizalom. Vendégek: Gere Andrea villányi borász, Besenyei Péter műrepülő pilóta, Sós Csaba a Magyar Úszó Szövetség szövetségi kapitánya.

<< / 3 >>