Klinika

2017-06-10 Klinika

2017.06.10. 20:30

Szívbillentyűműtét vágás nélkül; Világszínvonalú beavatkozások a hibrid műtőben; Egy nap az ország legismertebb kardiológusával. Merkely Béla professzor, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója, a Semmelweis Egyetem klinikai rektor-helyettese. Több mint 25 éve van a pályán, s ő a magyar kardiológia egyik úttörője. Megbeszélések, műtétek, vizsgáztatás és külföldi konferencia, ha kell ezek mind beleférnek a napjába.

Műsor:
Klinika
Műsorvezetők:
Turda Adrienn
Kategóriák:
Egészségügy

Klinika további adásai:

null

Klinika

2017-11-18 Klinika

Negyvenöt éve gyógyítja a magyar szíveket. Dr. Zámolyi Károly kardiológus professzor páciense volt többek között az első magyar szívátültetett. Azt mondja: attól jó egy orvos, hogy tud kérdezni. Ő például, minden egyes esethez úgy áll, mint a nyomozó a bűntényhez, vagyis sok kis apró részletből alakítja ki a végső diagnózist.

null

Klinika

2017-11-11 Klinika

Dr. Prodán Zsolt hazánk vezető gyermek szívsebésze, nevéhez köthető a magyarországi gyermek szívátültetés fejlődése. Elmondása szerint ezen a területen 100 esetből 95 sikerrel végződik.

null

Klinika

2017-11-04 Klinika

Ötven év tapasztalat és csaknem 500 megmentett élet. Számokban ez a barlangi mentőszolgálat tevékenysége. A Klinikában bevetés közben mutatjuk be a barlangi mentőket.

null

Klinika

2017-10-28 Klinika

Bemutatjuk Dr. Temesvári Péter mentőorvost, aki a Semmelweis Egyetem sürgősségi betegellátó osztálya mellett a magyar légimentőknél is dolgozik. Ugyanebben a pozícióban az angoloknál is vállal mentést. Sokat látott, sokat tapasztalt orvos, mindezek ellenére szerény, a szakmai alázat nála alap, legyen szó bármilyen helyzetről.

null

Klinika

2017-10-21 Klinika

Dr. Maszárovics Zoltán egy magyar orvos, aki találkozott már halálos kígyómarással és maláriás beteggel is. Egy évig keresztény misszióban is dolgozott Zambiában. A helyi varázslók táplálta babonákkal is szembe kellett néznie.

null

Klinika

2017-10-14 Klinika

Egykor veszélyes elmebajosok, ma békés betegek. A Klinika stábja ezúttal egy olyan intézményt mutat be, ahová kamerát ritkán engednek be. Itt kényszergyógykezeltek élnek, olyanok, akik öltek, vagy bántalmaztak embereket, de nem szánt szándékkal, hanem azért mert betegek. Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet.

null

Klinika

2017-10-07 Klinika

Téved, aki azt hiszi, hogy a fül-orr-gégészeten nincsenek extrém esetek. Vannak olyan helyzetek, amikor a fül-orr-gégészetre kerülnek a fej-nyaki sebészi esetek is. A Klinika stábja ezúttal a Szent Imre Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályán járt, ahol Dr. Noszek László főorvos egyebek között elmondta: volt már olyan páciense, aki egy flex-szel belevágott az arcába, de előfordult az is, hogy gégébe szorult fogkefét kellett eltávolítania.

null

Klinika

2017-09-30 Klinika

A hely, ahol eloszlatják a félelmet. A gyermekhospice ellátásról tabuk nélkül. Benyó Gábor rákfóbiás gyerek volt, most onkológusként halálos beteg gyerekekkel dolgozik, és sokszor döntenie kell, mikortól nincs értelme tovább kezelni valakit.

null

Klinika

2017-09-23 Klinika

A gyermekorvos és az ő négylábú asszisztense. Dr. Varga Károly házi gyermekorvost egy ideje a rendelőjébe is elkíséri hű társa Dr. Rex, a németjuhász. Az orvos azt mondja: kutyája jelenlétében sokkal oldottabb a hangulat, ez pedig a gyógyítást is segíti.

null

Klinika

2017-09-16 Klinika

Kendőzetlenül őszinte, megosztó személyiség, ugyanakkor az ország egyik legelismertebb idegsebésze. Dr. Csókay András több olyan módszert is kidolgozott, amellyel forradalmasította az idegsebészetet. Mindezek mellett mélyen hívő ember, munkáját áthatja istenhite, amit a legemberpróbálóbb időszakokban sem veszített el.

<< / 3 >>