Klinika

2017-06-10 Klinika

2017.06.10. 20:30

Szívbillentyűműtét vágás nélkül; Világszínvonalú beavatkozások a hibrid műtőben; Egy nap az ország legismertebb kardiológusával. Merkely Béla professzor, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója, a Semmelweis Egyetem klinikai rektor-helyettese. Több mint 25 éve van a pályán, s ő a magyar kardiológia egyik úttörője. Megbeszélések, műtétek, vizsgáztatás és külföldi konferencia, ha kell ezek mind beleférnek a napjába.

Műsor:
Klinika
Műsorvezetők:
Turda Adrienn
Kategóriák:
Egészségügy

Klinika további adásai:

null

Klinika

2017-09-23 Klinika

A gyermekorvos és az ő négylábú asszisztense. Dr. Varga Károly házi gyermekorvost egy ideje a rendelőjébe is elkíséri hű társa Dr. Rex, a németjuhász. Az orvos azt mondja: kutyája jelenlétében sokkal oldottabb a hangulat, ez pedig a gyógyítást is segíti.

null

Klinika

2017-09-16 Klinika

Kendőzetlenül őszinte, megosztó személyiség, ugyanakkor az ország egyik legelismertebb idegsebésze. Dr. Csókay András több olyan módszert is kidolgozott, amellyel forradalmasította az idegsebészetet. Mindezek mellett mélyen hívő ember, munkáját áthatja istenhite, amit a legemberpróbálóbb időszakokban sem veszített el.

null

Klinika

2017-09-09 Klinika

Élet a sürgősségi osztályon. Napi 200 beteg ellátása magas szakmai színvonalon.

null

Klinika

2017-09-02 Klinika

Dr. Tárnoki Ádám és Dr. Tárnoki Dávid nevét már ismerik a világ számos területén. Fő szakterületük az ikerkutatás. Ez nem véletlen mivel ők is egypetéjű ikrek. Az ikerkutatások lehetővé teszik a gének és a környezet fenotípusban megnyilvánuló kölcsönhatásainak vizsgálatát, alanyai együtt és külön nevelt egy- és kétpetéjû ikrek.

null

Klinika

2017-07-29 Klinika

Babagyár. Egy nap a SOTE szülészetén. Császármetszés kameránk előtt.

null

Klinika

2017-07-22 Klinika

A háziorvos, aki a beteg lelkét is gyógyítja. Egy nap Dr. Békeffy Magdolnával.

null

Klinika

2017-07-15 Klinika

A mindennapi tisztálkodásaink során használt kemikáliák és az iparosodás is közrejátszik abban, hogy egyre több a rákbeteg hazánkban - mondja Kásler Miklós professzor. Az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója ugyanakkor hozzátette: a gyógyulási esélyek jelentősen javultak az elmúlt évtizedekben. Miért is van az, hogy az egyik embernél kialakul a daganatos betegség, míg a másiknál nem? Miként gyógyíthatók a daganatos betegségek?

null

Klinika

2017-07-08 Klinika

Százezer magyar emberre huszonöt öngyilkos jut. A szuicid gondolatokkal küzdő emberek köztünk élnek, de a legtöbbször túlságosan későn vesszük észre a vészjósló jeleket. Élet egy öngyilkossági kísérlet után? Van kiút a kilátástalanságból? Krízisintervenció a mindennapokban. Ezúttal stábunk Dr. Szilágyi Simon, a Péterfy Sándor Utcai Kórház Krízisintervenciós és Pszichiátriai Osztály osztályvezető főorvosának két napját kísérte végig.

null

Klinika

2017-07-01 Klinika

A Klinika adásában megmutatjuk önöknek, hogy milyen egy magyar helyszínelő orvos napja.

null

Klinika

2017-06-24 Klinika

Légimentők bevetésen. Életmentés kameránk előtt, a legmagasabb szakmai színvonalon. Exkluzív riport mindennapi hőseinkről, a légimentők csapatáról.

<< / 2 >>