Riportjaink

Együttműködés Kínával

2017.06.19. 18:20

Magyarország elkötelezett a Kínával folytatott együttműködés ügyében, és motorja kíván lenni a Kína és a kelet-közép-európai térség egészségügyi együttműködésének - mondta a miniszterelnök-helyettes a kelet-közép-európai országok és Kína egészségügyi minisztereinek szakmai konferenciáján. Semjén Zsolt hangsúlyozta, a konferencia visszajelzés arról, hogy Magyarország egészségügyi teljesítménye nemzetközi téren is figyelemreméltó.

Műsor:
Riportjaink
Kategóriák:
Belföld
Külföld
Egészségügy

Riportjaink további adásai:

null

Riportjaink

CEU: Eredményes volt az első tárgyalás

Az amerikai és a magyar tárgyalófél is eredményesnek nevezte a CEU ügyében kezdődött tárgyalást. A Külgazdasági és Külügyminisztérium ugyanakkor leszögezte, semmi nem veszélyezteti a magyarországi tan-szabadságot. Az emberi erőforrások minisztere az Echo Tv-ben  azt mondta, abszurd helyzet, hogy Brüsszel kötelezettségszegési eljárást indít egy olyan ügyben, amely az érintett ország első számú oktatási vezetőjét nem zavarja.

null

Riportjaink

Adóbevallásokat semmisítettek meg

Bizonyítékokat semmisítettek meg az előzetes letartóztatásba helyezett szocialista politikus cégénél - derítette ki az Echo Tv Informátor című műsora. Czeglédy Csabát, az MSZP szombathelyi önkormányzati képviselőjét és társait azzal gyanúsítják, hogy több milliárd forintos áfa-csalást követtek el. Közben stábunk a politikus cégének székhelyén ledarált áfa-bevallásokra bukkant.

null

Riportjaink

Tízből kilencen kvótaellenesek

10 magyarból 9 ellenzi a kötelező betelepítési kvótákat - ez derül ki a Nézőpont Intézet kutatásából. A Magyar Idők számára készült felmérés szerint a lakosság túlnyomó többsége fontosnak tartja az illegális migráció elleni védekezést. A teljes felnőtt népesség 81 százaléka támogatja a határkerítést, 85 százalékuk pedig a bevándorlók jelentette lehetséges terrorveszélytől is tart. A magyarok háromnegyede gondolja úgy, hogy a bevándorlás problémák elé állítja majd Magyarországot a következő évtizedben. A kérdésben tapasztalható nemzeti konszenzust mutatja, hogy a baloldal eszméivel szimpatizáló szavazók többsége - 5 8 százaléka - utasítja el a betelepítési kvótákat.

null

Riportjaink

Felére csökkent a közterületi bűnözés

Felére csökkent az elmúlt hét évben a közterületi bűnözés Magyarországon a polgárőrség és a rendőrség együttműködésének köszönhetően - jelentette ki a belügyminiszter Nyíregyházán. Pintér Sándor hozzátette, az idei és a jövő évi költségvetésben is több mint 1 milliárd forintot fordítanak a polgárőrök munkájára, ami ötszöröse a 2010-es évi összegnek.

null

Riportjaink

Evakuálás Londonban

A tűzveszélyes burkoló-anyagok miatt hat londoni toronyházból költöztették ki a lakókat. Addig biztosan nem térhetnek haza, amíg biztonságossá nem teszik az épületeket. Az elővigyázatosság oka a múlt heti tűzvész, amelyben egy 24 emeletes toronyház égett ki.  79-en vesztették életüket.

null

Riportjaink

Hőségiradó országszerte

Az ország egész területére másodfokú hőségriasztást rendeltek el. A főváros több pontján, illetve a nagyobb pályaudvarokon vizet osztanak az önkormányzat, illetve a MÁV alkalmazottai. A meteorológusok szerint tartós enyhülésre, csak a jövő hét közepétől lehet számítani.

null

Riportjaink

Meg kell erősíteni a határvédelmet

Kizárt, hogy mások határozzák meg, hogy a magyarok kikkel akarjanak együtt élni - ezt Orbán Viktor mondta Brüsszelben, ahol véget ért az uniós tagállamok állam- és kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozója. A tanácskozást követően a miniszterelnök fontosnak nevezte az tagállamok határvédelmének megerősítését.

null

Riportjaink

Értékőr találkozó Kapolcson

Első alkalommal találkoztak az ország határain belül és határainkon túli nemzetrészeken élő értékőrök. A Kárpát-medencei értékőr találkozónak a következő 5 napban Kapolcs ad otthont. A program célja az, hogy a hungarikum mozgalomban aktívan résztvevő fiatalok között határokon is átívelő hidat építsenek.

null

Riportjaink

Nemet mond a francia kormány az új befogadó központra

Nem engedélyezi új befogadó központ felállítását a francia kormány Calais közelében, ahol nyolc hónappal a migránstábor felszámolása után ismét megjelentek a Nagy-Britanniába tartó illegális bevándorlók. A francia belügyminiszter a helyszínen egyértelművé tette: nem lesz semmilyen új sürgősségi, vagy más befogadó központ a környéken, mert amint központot építenek, az hívó szó.

null

Riportjaink

2017-06-23 Napi aktuális 2. rész

Káosz az MSZP-ben? Botka túllépte hatáskörét? Kiállnak-e a párt erős emberei a szegedi polgármester mögött? Vendég: Pulai András stratégiai igazgató, Publicus Intézet és Deák Dániel elemző, Nézőpont Intézet.

<< / 610 >>