Riportjaink

Hallgatnak Simicska cégei a plakátügyről

2017.06.19. 20:12

Hallgatnak Simicska Lajos hirdetési cégei, hogy milyen kedvezményekkel segítették a Jobbik kormánylejárató plakátkampányát. Vona Gábor pártja ugyanakkor, ha tehetné, nem állna meg és újabb hirdetési felületeken támadná a Fidesz-KDNP-t. A nagyobbik kormányzópárt szerint megvalósulni látszik a több százmillió forintra elkövetett költségvetési csalás azzal, hogy a szolgáltatást jóval a piaci ár alatt nyújtotta Simicska Lajos a Jobbiknak.

Műsor:
Riportjaink
Kategóriák:
Belföld

Riportjaink további adásai:

null

Riportjaink

Madrid megvonja a katalán autonómiát

A spanyol kormány megkezdi Katalónia autonómiájának felfüggesztését - most azt várják, hogy Carles Puigdemont válaszul kihirdeti-e a függetlenséget. A katalán elnök a múlt héten közölte, hogy amennyiben megvonják tőlük az önrendelkezést, akkor a függetlenségi nyilatkozatot a parlament elé terjeszti, ahol minden bizonnyal megszavazzák azt.

null

Riportjaink

Megtárgyalják az EU jövőjét Soros emberei

Két napos tanácskozást tart a brüsszeli baloldal arról, hogy milyen irányba kellene tovább haladnia az Európai Uniónak. A felszólalók közül heten rajta vannak azon a listán, amely Soros György leghűségesebb embereit tartja számon. Közben Jean-Claude Juncker az Európai Bizottság elnöke szeretné elsimítani a konfliktusokat, ezért egy munkavacsorára hívta a V4-ek vezetőit a csütörtöki EU-csúcs előtt.

null

Riportjaink

Madrid feloszlatja a katalán parlamentet

Százezrek vonultak utcára tegnap Barcelonában. A tüntetők az ellen tiltakoztak, hogy lázítás vádjával börtönbe került a katalán függetlenséget támogató két szervezet vezetője. Néhány órával korábban a spanyol kormány arról döntött, hogy feloszlatja a barcelonai parlamentet, és fél éven belül új választást ír ki. A katalán elnök válaszul bejelentette a parlament összehívását, hogy választ adjanak Madridnak.

null

Riportjaink

Novemberben írják alá a megállapodást

Novemberben írja alá hivatalosan együttműködési megállapodását az LMP és az Új Kezdet - jelentette be Gémesi György, a párt elnöke az Új Kezdet gödöllői nagygyűlésén, ahol egyebek mellett Szél Bernadett is felszólalt. Az LMP miniszterelnök-jelöltje azt üzente a velük együttműködést sürgető pártoknak, hogy az Új Kezdeten kívül senkivel sem fognak össze.

null

Riportjaink

Kitüntetések 1956 szellemében

Ötvenhatnak a mai kor számára is súlyos üzenete van - jelentette ki a Magyar Szabadságharcosok Világszövetsége megemlékezésén Latorcai Csaba. A Miniszterelnökség helyettes államtitkára szerint a jelen kihívásaira válaszul bátran hangot kell adni annak, mit gondolnak a fiatalok Európa és benne Magyarország jövőjéről.

null

Riportjaink

Európa elleni hadüzenet a Soros-terv

A Soros-terv életveszélyes Európa és ezáltal Magyarország számára is, ezért mindenképpen meg kell akadályozni, hogy megvalósuljon. Ezt Deutsch Tamás mondta annak kapcsán, hogy több magyar ellenzéki politikus is megszavazta az uniós menekültügyi rendszert szabályozó dublini rendelet módosítását.

null

Riportjaink

Jobbközép győzelem Csehországban

Magabiztos győzelmet aratott a csehországi választásokon a jobbközép ANO. Az Andrej Babis által vezetett mozgalom a szavazatok csaknem 30 százalékát szerezte meg. A második helyen 11 százalékkal a jobboldali Polgári Demokratikus Párt végzett. A parlament alsóházában a harmadik legerősebb a Kalózpárt lesz, a negyedik pedig egy bevándorlásellenes mozgalom. Rajtuk kívül még öt párt jut be a képviselőházba.

null

Riportjaink

Madrid felosztja a katalán parlamentet

A spanyol miniszterelnök ma bejelentette: Madrid feloszlatja a katalán parlamentet, és fél éven belül új választást írnak ki. A spanyol kormány rendkívüli ülésen tárgyalta meg, hogy milyen intézkedéseket hozhat a tartomány függetlenségi törekvéseivel szemben. A Rajoy-kabinet döntését a parlament felső háza elé terjeszti. Barcelonában közben újabb tüntetést tartanak a függetlenség-párti katalánok.

null

Riportjaink

Csehország választott

Befejeződött a csehországi képviselőházi választás. A voksolást vélhetően a jobb-közép ANO mozgalom nyerte. Az Elégedetlen Polgárok Akciója nevű pártot bevándorlást korlátozó politikája miatt támogatták. Szakértők szerint az a kérdés, hogy mekkora sikert ér el a migráció-ellenes tömörülés. Előzetes eredmény estére várható.

null

Riportjaink

A migrációról is szavaz Csehország

Borítékolható a jobbközép ANO győzelme a csehországi általános választáson - vélik elemzők. Az Elégedetlen Polgárok Akciója nevű párt migrációellenes kampányának köszönheti támogatottságát. A tömörülés elnöke, Andrej Babis szigorú bevándorláspolitikát és határvédelmet sürgetett. Míg azonban a siker biztosra vehető, a későbbi koalíciós tárgyalások nehézkesnek tűnnek.

<< / 725 >>