Riportjaink

Harc az árakkal

2017.07.16. 22:10

Hiába jó a dinnyetermés, lassan az önköltségi árát sem fizetik meg a felvásárlók a hazai termelőknek. A nyugati piacon nagy mennyiségben megjelent görög, spanyol és olasz dinnye miatt azonban exportálni is kevesebb gyümölcsöt tudnak a kereskedők.

Műsor:
Riportjaink
Kategóriák:
Belföld
Gazdaság

Riportjaink további adásai:

null

Riportjaink

Bértollnokokat alkalmaz a Jobbik

Tagad és perrel fenyeget minden médiumot a Jobbik, aki átveszi a Magyar Idők írását, miszerint több tízmillió forintért bértollnokokat foglalkoztat a párt. A lap úgy tudja, az úgynevezett megfigyelők feladata az, hogy a közösségi portálokon - ha kell - alpári módon védjék meg a Jobbikot. Közben Szabó Gábor pártigazgató önmagával is ellentmondásba keveredett. Két levelet írt a Magyar Időknek. Az egyikben azt állítja, hogy egy munkatárs végez médiafigyelést, míg a másikban már egy intézetet jelölt meg.

null

Riportjaink

26 milliárd forintos fejlesztés

Érd egészségügyi és oktatási intézményeinek színvonalát emelik abból a 26 milliárd forintos fejlesztési támogatásból, amelyet eddig megkapott a Modern Városok program keretében odaítélt 64 milliárdból - jelentette be a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. Csepreghy Nándor hangsúlyozta: az említett fejlesztéseken túl az ipari park kialakításából további bevételekhez juthat majd a település.

null

Riportjaink

Az ellenzék aláírt Soros Györgynek

Az egész magyar ellenzék aláírt Soros Györgynek - jelentette ki a Fidesz frakcióvezető-helyettese. Németh Szilárd szerint az ellenzék és Soros György ugyanazt akarja, egy migránsokkal teli, nemzetek nélküli Európa felépítését. A kormánypárti politikus hangsúlyozta: a milliárdos tervének lényege egy európai bevándorlási ügynökség, amely gyakorlatilag utazási irodaként üzemelne.

null

Riportjaink

Egyre vonzóbb a hazai befektetési környezet

Idén is újabb rekordot dönthetnek a beruházás-ösztönzési rendszerben gondozott magyarországi befektetések. A Nemzeti Befektetési Ügynökség közreműködésével júniusig már 47 magyarországi beruházásról született pozitív döntés, míg a tavalyi rekord évben 71 befektetés valósult meg.

null

Riportjaink

Erdélyi gyerekeket táboroztatnak

A Földművelésügyi Minisztérium szervezésében erdélyi gyermekeket látnak vendégül Zala megyében. A táborozók egy cég jóvoltából július 28-ig a legérdekesebb zalai helyszíneket járják be. A fiatalok ma a Balaton-partján töltötték a napot.

null

Riportjaink

Bíró Attila értékelése a vereség után

A rossz helyzetkihasználás volt a vereség oka - így értékelt a magyar női vízilabda-válogatott a Kanada elleni elveszített világbajnoki negyeddöntő után. Bíró Attila csapata mindössze négy gólra volt képes, így nem jutott a legjobb négy közé a budapesti vizes világbajnokságon.

null

Riportjaink

Eltávolítják a biztonsági kapukat a Mecsetek terére vezető utakról

Eltűnnek a biztonsági kapuk a Mecsetek teréről - így határozott a tel-avivi vezetés miután az ellenőrzések bevezetése óta folyamatosak az összecsapások a muzulmán hívők és az izraeli hatóságok között. A korlátozás enyhítése összefügg az Izrael jordániai nagykövetségén vasárnap történt halálos támadással. Az ENSZ közel-keleti különmegbízottja szerint Jeruzsálemben a hétvégéig fel kell számolni az erőszakot.

null

Riportjaink

Elapadtak a kutak Rómában

Akadozik az olasz főváros ivóvíz-ellátása. A vízszolgáltatók péntektől már nem szivattyúzhatnak vizet a város ivóvíz-bázisának számító Braccianoi-tóból, mert a hőség miatt csökkent a víz szintje. Rómában már hetek óta korlátozzák a vízfogyasztást, először az éjszakai víznyomást csökkentették, majd köztéri kutakat zárták el.

null

Riportjaink

Az ellenőrzés nélküli tömeges beáramlás magától nem fog elmúlni

Több száz migránst mentettek ki hétfőn a Földközi-tengerből. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának adatai alapján az idei évben 110 ezer 374 menedékkérő érkezett az Európai Unióba a Földközi-tengeren keresztül. 85 százalékuk Olaszországban ért partot. Itália azonban már nem tud megbirkózni a megállíthatatlan embertömeggel. Bakondi György a Napi aktuális című műsorokban kifejtette: Brüsszelnek megoldást kell találnia, mert ez a migrációs hullám magától nem fog elmúlni.

null

Riportjaink

Gigademonstráció helyett érdektelenség és amatőr szervezés

Pár száz ember volt csak kíváncsi arra a szimpátiatüntetésre, amit a BKK webshopját feltörő hacker mellett tartottak. A szervezők valójában politikai tüntetést szerveztek, ahol csak kormányellenes jelszavak hangzottak el, a tömegben pedig feltűnt több ellenzéki politikus is. Az amatőr szervezés és a gyenge hangosítás miatt alig lehetett hallani valamit a beszédekből. 

<< / 640 >>