Riportjaink

Befejeződött az EFOTT

2017.07.17. 12:05

Véget ért az EFOTT a Velencei tó partján. A fesztivál idén rekordot is döntött, volt olyan nap, hogy több mint 30 ezren fordultak meg a rendezvényen.

Műsor:
Riportjaink
Kategóriák:
Belföld
Kultúra

Riportjaink további adásai:

null

Riportjaink

Választási láz Berlinben

Velkovics Vilmos Berlinből tudósít a választási előkészületekről - élőben kapcsoltuk.

null

Riportjaink

Titkolózik a Jobbik

Híradónk telefonon érdeklődött a Jobbik szóvivőjénél arról, hogy kitől vették a reklámhordozókat és mennyibe kerültek azok, de Jakab Péter üzleti titokra hivatkozva nem adott választ.

null

Riportjaink

Phenjan után Teherán is rakétával kísérletezik

Észak-Korea után Irán is sikeres rakétakísérletet hajtott végre. A teszt során egy új, több robbanófej hordozására képes, kétezer kilométer hatótávolságú ballisztikus lövedéket bocsájtottak fel. Az iráni elnök leszögezte: rakétaprogramjuk kizárólag védelmi jellegű, nem akarnak támadást intézni más ország ellen. Eközben Kína kereskedelmi korlátozásokat vezet be Észak-Koreával szemben, a tiltott atom- és rakétakísérletek miatt.

null

Riportjaink

Válsághelyzet Puerto Ricóban

Kaotikus állapotok uralkodnak Puerto Ricón. Több mint 70 ezer embernek kellett elhagynia otthonát a sziget északi részén, miután átszakadt egy folyó gátja. A karibi országban továbbra nincs áram, a 78 közigazgatási körzetből 40-nel nincs kapcsolat. A szigeten legkevesebb 13 ember vesztette életét a hurrikán miatt. A Maria jelenleg a Bahamákat fenyegeti.

null

Riportjaink

Javult a körhintabaleset súlyos sérültjének állapota

Javult a várpalotai hintabaleset legsúlyosabb sérültjének állapota. Máthé Krisztofer már túl van az életveszélyen, ezért csütörtökön a győri kórház intenzív osztályáról átszállították Veszprémbe, ahol jelenleg a traumatológiai osztályon fekszik, éber kómában. Kommunikálni továbbra sem tud, de már beindult a spontán légzése.

null

Riportjaink

Németország választ - még mindig sok a bizonytalan szavazó

Egy nappal a németországi parlamenti választás előtt a szavazók 40 százaléka még nem tudja, hogy kire voksoljon. A felmérések alapján negyedszer is Angela Merkel lehet a kancellár. Jelenleg mintegy 15 százalék a különbség a kereszténydemokrata pártszövetség és a Martin Schulz vezette szociáldemokraták között. Szakértők szerint a voksoláson a kormánypártok gyengülése és kisebb pártok előretörése várható. A kutatások szerint a harmadik erő az iszlámellenes Alternatíva Németországért lehet a Bundestagban.

null

Riportjaink

Erős felhatalmazásra van szükség

Amíg 2010-ben nagyjából 3 millió 700 ezren, addig ma már több mint 4 millióan dolgoznak Magyarországon - jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A miniszterelnök hozzátette: már több mint 50 hónapja emelkednek a reálbérek. A kormányfő szerint lesz őszi nyugdíj-kiegészítés. Orbán Viktor arra kérte az embereket: vegyenek részt a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációban azért, hogy a kormány meg tudja védeni Magyarországot a bevándorlástól.

null

Riportjaink

Erős nemzetállamokat sürgetett a kormányfő

Nem kívánunk bevándorlóország lenni, ehhez jogunk van - mondta Orbán Viktor Varsóban, miután tárgyalt a lengyel kormányfővel. A két miniszterelnök szerint kevesebb Brüsszelre és erősebb nemzetállamokra van szükség, ezért támadják Lengyelországot és Magyarországot is. A magyar kormányfő politikai indíttatású, inkvizícióhoz hasonló eljárásnak minősítette a Lengyelországgal szembeni uniós fellépést, és kifejezte Magyarország szolidaritását.

null

Riportjaink

Sok pénzt költ Németország a menekültekre

Euro milliárdokat költ Németország a menekültekre - erről beszélt az ország pénzügyminisztere egy lapinterjúban. A bevándorlás ügye nem csak Németországnak megterhelő. Itthon is hatalmas összegekbe kerülne a migránsok integrációja. A kormányszóvivő hangsúlyozta: Soros György terve szerint Magyarországnak két év alatt fejenként mintegy 9 millió forintot kellene költeni az illegális bevándorlók beilleszkedésére. 

null

Riportjaink

Szélsőséges erőktől tart Merkel

Szavazásra buzdított a német kancellár a vasárnapi választások kampányfinisében. Angela Merkel szerint azért van szükség a mozgósításra, mert az alacsony részvétel a szélsőséges pártoknak kedvez. Bár a Kereszténydemokrata Unió vezetője magabiztosan vezet a szociáldemokraták elnökével szemben, a harmadik erő a felmérések szerint az iszlámellenes Alternatíva Németországért lehet a Bundestagban.

<< / 699 >>