Riportjaink

Nehéz időszak az allergiásoknak

2017.08.12. 12:13

Elkezdődött a parlagfű szezon. A virágpor szóródásának legnagyobb tömege július végén és augusztus hónapban érzékelhető. Kutatók szerint a globális felmelegedés magasabb pollenkoncentrációhoz és a parlagfű szezon meghosszabbodásához vezethet, amely akár októberig is eltarthat. A parlagfű pollenszórás tetőzését várhatóan 2-3 hét múlva tapasztalhatjuk, ami jelentősen megterheli az allergiás betegek szervezetét.

Műsor:
Riportjaink
Kategóriák:
Belföld

Riportjaink további adásai:

null

Riportjaink

Óriási siker a magyar pavilon az expón

Az új, energiatakarékos technológiák felhasználását mutatják be a magyar cégek az asztanai világkiállításon. A magyar pavilon azonnal elnyerte a látogatók tetszését, naponta ezrek keresik fel a kazah fővárosban.

null

Riportjaink

Még keresik a furgon vezetőjét

Még mindig szökésben van az a terrorista, aki a barcelonai Rambla sugárúton a tömegbe hajtó furgont vezette. A 22 éves, marokkói születésű férfi ellen hajtóvadászat indult. A katalán rendőrség eddig 4 embert tartóztatott le, és 5 radikálissal végzett. Az Iszlám Állam 2 merényletében 14-en haltak meg 137-en pedig megsebesültek.

null

Riportjaink

Elítélte a világ a terrorakciót

A világ országai, egyházak és globális szervezetek vezetői biztosították a madridi kormányt és Barcelonát együttérzésükről és támogatásukról. A spanyol miniszterelnök dzsihadista terrorizmusnak nevezte a támadásokat.

null

Riportjaink

Késes terrortámadás Finnországban

A finn rendőrség terrorcselekménynek minősítette a turkui késelést, amelyben ketten meghaltak, nyolcan pedig megsebesültek. A rendőrség meglőtte a támadót, majd őrizetbe vette. Szombaton újabb 4 embert tartóztattak le a késeléssel összefüggésben. Még vizsgálják, hogy nekik mi volt a szerepük.

null

Riportjaink

Keresik a felelősöket

3,1 milliárd forintot költöttek évekkel ezelőtt 17 Csongrád megyei település ivóvíz javítására, de még most sem működik a rendszer. Az unió által támogatott beruházást még a makói szocialista polgármester, Búzás Péter vezetésével valósították meg a város és a környékbeli települések. Ahhoz, hogy az Unió által előírt minőségű vizet kaphassanak az ott élők, újabb, most már állami támogatás kell, aminek összege másfél milliárd forint. Az elhibázott kivitelezés felelőseit keresik.

null

Riportjaink

Középpontban a napenergia

Az év jelentős gazdasági eseménye az Asztanai Világkiállítás, amely Magyarországnak is komoly lehetőséget teremt arra, hogy bemutassa a magyar cégek energiatakarékosság és energiahatékonyság terén elért eredményeit - jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter a kazah fővárosban. Varga Mihály azt mondta, a magyar-kazah együttműködés az elmúlt években stratégiai szintre emelkedett.

null

Riportjaink

Megerősítik a honvédséget

A huszonegyedik század kihívásaiban a magyarságot csak a hit és egy erős hadsereg tarthatja meg - mondta az államalapítás alkalmából rendezett központi honvédségi ünnepségen a honvédelmi miniszter. Simicskó István hangsúlyozta: 2026-ig minden fegyvernemet megerősítenek, technikailag megújítanak, a kormány döntött ennek anyagi fedezetéről.

null

Riportjaink

Furgon hajtott a tömegbe

A katalán rendőrség szerint egy 12 fős terrorista sejt szervezhette meg a 14 halálos áldozatot követelő spanyolországi merényleteket. A hatóságok eddig 4 embert tartóztattak le, és 5 radikálissal végeztek. Az Iszlám Állam által végrehajtott két merényletben 137-en sérültek meg.

null

Riportjaink

Tagadás és titkolózás a Jobbiknál

Az MSZP után a Jobbik is bojkottálja az Echo TV-t. Tegnap az egykori radikális párt nyugdíjasoknak rendezett kerekasztal beszélgetést a Képviselői Irodaházban, ahova a Jobbik szimpatizánsait hívták meg. Az Echo Tv hiába szeretett volna beszámolni az eseményről, stábunkat nem engedték be a rendezvényre. A sajtó tájékoztatásáért felelős Apáti István szerint a média tehet arról, hogy a párt ilyen eszközökhöz nyúl.

null

Riportjaink

Magyar sérültje is van a terrortámadásnak

Magyar sérültje is van a barcelonai támadásnak. Egy nő karja tört el, de már elhagyhatta a kórházat. A halálos áldozatok között nincs magyar állampolgár. A barcelonai terrortámadások kapcsán a miniszterelnök és házelnök mellett a magyar pártok is részvétüket nyilvánították, és elítélték a történteket.

<< / 664 >>