Sajtóklub

2017-09-11 Sajtóklub

2017.09.11. 20:30

Az uniós szervek megpróbálják Magyarországra kényszeríteni a kvótahatározatot, azonban nemcsak az uniós, hanem a hazai, „belső jogi” alkotmányos szempontokat is figyelembe kell venni. Mi van az uniós jog és a tagállami alaptörvények ütközésénél? Felülírhatja-e egy uniós döntés a nemzeti szuverenitást, alkotmányos identitást?

Műsor:
Sajtóklub
Műsorvezetők:
Bayer Zsolt
Kategóriák:
Belföld
EU
Politika
Külföld

Sajtóklub további adásai:

null

Sajtóklub

2017-11-13 Sajtóklub 2. rész

Az amerikai külügyminisztérium pályázatot hirdetett vidéki magyar sajtóorgánumok számára az objektív média támogatására Magyarországon. A kiírás szerint az érdeklődőknek minimum 500 ezer és maximum 700 ezer dollárt lehet megpályázniuk.

null

Sajtóklub

2017-11-13 Sajtóklub 1. rész

A korszellem a mi oldalunkon áll, a keményen dolgozó, felelősséget vállaló, családjukról gondoskodó, hazájukat szerető és keresztény gyökereikhez ragaszkodó európai emberek oldalán - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz tisztújító kongresszusán.

null

Sajtóklub

2017-11-06 Sajtóklub 2. rész

A New York Times teljes oldalas, a „Trump-rezsim” megdöntésére irányuló tiltakozásra buzdító hirdetést közölt. A tüntetéseket november 4-től kezdődően addig tartják éjjel-nappal Amerika-szerte, ameddig a kormányt nem hajtják el a hatalomból, ígérik a hirdetést feladó antifasiszták. A hirdetést a George Soros által finanszírozott „Utasítsd vissza a fasizmust” nevű szervezet adta fel.

null

Sajtóklub

2017-11-06 Sajtóklub 1. rész

1917. november 7-én Oroszország akkori fővárosában, Petrográdban kezdődött a nagy októberi szocialista forradalom. Szerencsére a legfiatalabb generáció már nem emlékszik arra, hogy ez nálunk is kötelező állami ünnep volt.

null

Sajtóklub

2017-10-30 Sajtóklub 2. rész

Lázadás, zendülés, hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények miatt büntetőeljárás megindítását kezdeményezi a spanyol állami főügyész a volt katalán kormány, valamint a katalán parlament elnökségének tagjai ellen. Carles Puigdemont leváltott katalán elnök és feloszlatott kormányának néhány tagja Brüsszelbe utazott - adta hírül több katalán újság is.

null

Sajtóklub

2017-10-30 Sajtóklub 1. rész

A Független Kisgazda-, Földmunkás – és Polgári Párt szerint valódi képviselete a mélyszegénységben élő városi és falusi embereknek, a magyar vidéknek és az agráriumnak, a csak abban az esetben lesz a 2018-as választásokat követően, ha a Jobbik, az LMP és a Független Kisgazdapárt összefog, és a közös miniszterelnök-jelölt Simicska Lajos lesz.

null

Sajtóklub

2017-10-23 Sajtóklub 2. rész

Orbán Viktor október 23-ai beszédének elemzése a Sajtóklubban. Mi is a különbség a „homo szovjeticus” és a „homo brüsszelicusok” között? Napjainkban zajlik a küzdelem a birodalmi politika pártfogói, az európai egyesült államokról álmodók és a nemzetállamok fennmaradása mellett kitartók között. (A birodalmaknak egy közös tulajdonsága van: mind elbuktak.) Sajtóklub Huth Gergellyel, Bencsik Andrással, Lovas Istvánnal és Bayer Zsolttal.

null

Sajtóklub

2017-10-23 Sajtóklub 1. rész

Rendszer-, rezsim-, tudat- és lélekváltó összellenzéki nagygyűlésre került volna sor október 23-án, de az ellenzéki pártok sorra kezdtek kihátrálni Gulyás Márton mögül. Amikor az aktivista egyedül maradt, akkor az időjárás kegyes lett Gulyáshoz, aki így be tudta jelenteni, hogy az esőre való tekintettel elmarad a „forradalom”. Sajtóklub Huth Gergellyel, Bencsik Andrással, Lovas Istvánnal és Bayer Zsolttal.

null

Sajtóklub

2017-10-16 Sajtóklub 2. rész

Jörg Haider, a 2008. 10. 11-én, a karintiai Klagenfurt mellett autóbalesetben elhunyt ausztriai politikus valószínűleg nem az első és nem az utolsó volt azon jelentős történelmi személyiségek sorában, kiknek élete és halála mindmáig megosztja a közvéleményt; A magyar ellenzék ámokfutása.

null

Sajtóklub

2017-10-16 Sajtóklub 1. rész

Az osztrák választók 60%-a két jobboldali pártra szavazott. Az Osztrák Néppárt (ÖVP) megnyerte a vasárnapi előrehozott  választást, de 31,6 százalékos eredménye azt jelenti, hogy a parlamenti többség megszerzéséhez koalíciós partnert kell keresnie. Erre legalkalmasabbnak jelenleg az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) tűnik.

<< / 6 >>