Riportjaink

Európa is nemet mond a bérunióra

2017.09.12. 22:12

Elismerte a Jobbik, hogy hazudott, amikor azt mondta, hogy az Európai Szakszervezeti Szövetség támogatja béruniós programjukat. Bár az utóbbi időben az ellenzéki párt mindent megtesz, hogy néppártosodását bizonygassa, az ETUK éppen a szélsőjobboldali nézetei és kapcsolatai miatt határolódott el Vonáéktól és elképzelésüktől.

Műsor:
Riportjaink
Kategóriák:
Belföld

Riportjaink további adásai:

null

Riportjaink

Orbán Viktor megállapodást írt alá Vietnammal

Különleges kapcsolatot akar kiépíteni hazánk Vietnammal - jelentette ki Orbán Viktor Hanoiban. A felek többek között arról is megállapodtak, hogy Magyarország 500 ágyas onkológiai kórházat épít a délkelet-ázsiai országban. Stratégiai elemzők szerint a következő harminc évben Vietnam lesz a világ egyik leggyorsabban fejlődő országa.

null

Riportjaink

„Hajtóvadászat” indul Angela Merkel ellen

Negyedik ciklusát kezdheti a vasárnapi választások után kancellárként Angela Merkel. A jobbközép pártszövetség továbbra is a legnagyobb erő a parlamentben, de sok szavazatot vesztettek 2013-hoz képest. A Martin Schulz vezette szociáldemokraták történelmi vereséget szenvedtek. A választás igazi nyertese a bevándorlás-ellenes újonc Alternatíva Németországért lett, amely harmadik erőként került be a Bundestagba. A szövetségi parlamentnek minden eddiginél több, 709 képviselője lesz.

null

Riportjaink

Marci, üsd ki a betegséget!

Jótékonysági bokszgálát szervezett fiatal bokszolójuk megsegítésére a Magyar Ökölvívó Szakszövetség. A hazai bunyósok a szlovák válogatott tagjaival kiegészülve vívtak izgalmas mérkőzéseket, hogy ezzel is segítsék Vörös Márton gyógyulását. Az egyik legtehetségesebb fiatal ökölvívó leukémiával küzd.

null

Riportjaink

Katalónia készül a népszavazásra

Katalóniában már osztják a szavazólapokat a függetlenségi referendumra. Vasárnapig 300 rendezvényt tartanak „Maraton a demokráciáért” címmel. A cél az, hogy tömeges választ adjanak a katalán intézmények és a vélemény-nyilvánítás szabadsága elleni támadásokra. A spanyol kormány ugyanis minden törvényes lehetőséget felhasznál, hogy megakadályozza a voksolást.

null

Riportjaink

Újabb összefogási kísérlet

Tárgyalást kezdeményez az Együtt elnöke az LMP-vel, a Párbeszéddel és a Momentummal. Juhász Péter szerint közös listára és a jelöltek koordinált indítására van szükség a 2018-as választáson. Az LMP az eddigiekkel ellentétben nem zárkózik el a javaslattól.

null

Riportjaink

Nem rossz Magyarországnak a németországi választás eredménye

Az Echo Televízió Napi aktuális extra című műsorában megszólaló szakértők szerint Magyarország szempontjából kedvező a kereszténydemokraták első helye és a szociáldemokrata Martin Schulz veresége. A magyar-német kapcsolatok szempontjából pedig nem várható jelentős stratégiai változás.

null

Riportjaink

Merkel pártja győzött, történelmi szociáldemokrata vereség

Az Angela Merkel kancellár vezette CDU/CSU jobbközép pártszövetség kapta a legtöbb szavazatot a német parlamenti választáson, de támogatottsága nagymértékben csökkent. Koalíciós társé, a szociáldemokrata párté történelmi mélypontra süllyedt. A Bundestag harmadik számú ereje az újonc Alternatíva Németországért lett.

null

Riportjaink

Törvénymódosításra készül az ellenzék

Parlamenten kívüli eszközökkel akarnak változtatni a választójogi törvényen a Gulyás Márton mozgalma mögé beállt ellenzéki pártok. A Közös Ország Mozgalom kormányellenes provokátora szombaton egy asztalhoz ültette a balliberáris politikai erőket, hogy konszenzussal módosítsák a hatályos választási rendszert. A kezdeményezés ugyanakkor szembemegy azzal az ötpárti megállapodással, amelynek értelmében a 2018-as parlamenti választások előtt már nem nyúlnak hozzá a 2/3-os többséget igénylő jogszabályhoz. Gulyás Márton október 23-ig adott ultimátumot a kormánynak a változtatások elfogadásához.

null

Riportjaink

Hét kérdés a nemzeti konzultáción

Várhatóan hét kérdést tesz fel a kormány a bevándorlásról és a kötelező kvótáról az október elején induló nemzeti konzultáció során - ezt a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára mondta a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. Dömötör Csaba hangsúlyozta: a konzultáció érinti majd az egymillió bevándorló betelepítésére és a határzárakra vonatkozó javaslatokat, valamint azt is, hogy bevándorló 9 millió forint állami támogatást kapna. A kérdőíveket postai úton is el lehet majd küldeni, valamint az interneten is ki lehet tölteni.

null

Riportjaink

Németország választ

Ma tartják a parlamenti választásokat Németországban. A kutatások szerint ismét az Angela Merkel mögött álló pártszövetség lesz a befutó a voksoláson. Az igazi kérdés az, hogy a győztesnek ki lesz a koalíciós partnere. Az első eredménybecslések közvetlenül az urnazárás után jelennek meg, a hivatalos előzetes végeredmény hétfő kora reggelre várható.

<< / 701 >>