Hazahúzó

2017-09-13 Hazahúzó

2017.09.13. 11:05

Ibafa a Zselici-dombok közt megbúvó, szép fekvésű kis falu. Az ibafai pipakiállítás két teremben mutatja be érdekességeit. Az első teremben a nevezetes ibafai fapipa másolata tárul elénk. A Hazahúzó stábja ellátogatott a Bőszénfai Szarvasfarmra is. Az 1300 hektáron elhelyezkedő gazdaság közel 2000 nagyvadnak - gímszarvasoknak, vaddisznóknak, dámvadaknak, muflonoknak és őzeknek - ad otthont.

Műsor:
Hazahúzó
Kategóriák:
A vidék Magyarországa
Turizmus

Hazahúzó további adásai:

null

Hazahúzó

2017-09-24 Hazahúzó

A Zalaszántói sztúpa Közép-Európa első buddhista szentélye (sztúpája), s Európában az egyik legnagyobb ilyen létesítmény. A szentély a Zalaszántó mellett található Kovácsi-hegyen, egy erdei tisztás közepén épült fel 1992-ben. Benne a történelmi Buddha földi maradványának néhány darabját őrzik, díszes tartóban lévő apró csontszilánkokat.

null

Hazahúzó

2017-09-23 Hazahúzó

Barangolás a Balaton-felvidéken. Egyebek között bemutatjuk a Sümegi Várat, ami az ország egyik legszebb, viszonylag épen megmaradt középkori erődje, amely a környezetéből magasan kiemelkedő kopár hegytetőre épült. Az idegenforgalmi programoknak, valamint a folyamatos fejlesztéseknek a Sümegi Vár ma már az egyik legkedveltebb kirándulóhellyé vált a magyarországi turisták körében.

null

Hazahúzó

2017-09-22 Hazahúzó

A természetben az a csodálatos, hogy ami csodálatos, az is természetes. A Hazahúzó stábja ezúttal Lakitelek-Tőserdőre látogatott el. Ez a meseszép terület sokkal több, mint egy egyszerű környezeti terület. Kulturális értékek, természeti kincsek, valamint jobbnál jobb fesztiválok. Itt szinte minden hétvégén megtalálhatják számításaikat a szórakozásra vágyók.

null

Hazahúzó

2017-09-21 Hazahúzó

Bodrogkeresztúr és Tokaj látnivalóival ismerkedhetnek meg nézőink a Hazahúzóban. Ellátogatunk egyebek mellett a Tokaji Fesztiválkatlanba, és tokaji borral, gyógynövényekkel készült házi lekvárokat kóstolunk a lekváriumban.

null

Hazahúzó

2017-09-20 Hazahúzó

A végletek adása a Tisza-tónál. Bemutatjuk az ország legnagyobb vízerőművét, ami 26 méter magas. Sarudon az élményfaluban rendkívül sok vizes élmény és kaland várja az idelátogatókat. A területen abban az irányba próbálnak mozogni, hogy igényes sporteszközök közül válogathassanak a vendégek.

null

Hazahúzó

2017-09-19 Hazahúzó

A betonba zárt kommunizmus – a Csepel Művek a XX. század első felének kiemelkedő magyar nagyüzeme volt. Fénykorában 30 ezer embert foglalkoztatott. Itt állították elő a világhírű Csepel-bicikliket, teherautókat és motorkerékpárokat. Jelenleg ipari tevékenység alig folyik a területen. Nosztalgiára azonban annál alkalmasabb.

null

Hazahúzó

2017-09-18 Hazahúzó

Tizennégy évvel ezelőtt az erdészek összefogtak a művészekkel, hogy összehozzák a természetet és a zenét. Azóta erdőn, mezőn, réten és patakparton csendülnek fel a klasszikus és népzenei dallamok. A Hazahúzó a Mátrában ezúttal a Muzsikál az erdő elnevezésű rendezvénysorozatot mutatja be.

null

Hazahúzó

2017-09-17 Hazahúzó

A Hazahúzóban a hét legérdekesebb pillanatait mutatjuk meg újra. A többi között kalandoztunk Ócsán, kirándultunk Parádfürdőn, szemügyre vettük a nyári gyerektáborokat, jártunk Zselicen, földerítettük Szekszárd kincseit és megnéztük magunknak a pécsi Fényfesztivált is.

null

Hazahúzó

2017-09-16 Hazahúzó

A Hazahúzó a Fővárosi Állatkertbe látogatott el. A budapesti intézmény másokhoz hasonlóan minden évben szervez nyári táborokat a kicsiknek. Ilyenkor a gyerekek olyan helyekre is bejutnak az állatkert falain belül, ahová egy hétköznapi látogatás során nem. A műsorban most önök is megismerkedhetnek a kulisszák titkaival, melyeket maguk a gyerekek mesélnek el.

null

Hazahúzó

2017-09-15 Hazahúzó

Ócsát már az Árpád-kori elődeink is felfedezték maguknak, azóta lakott a környék. Egykor itt folyt az ős-Duna, ami a kincseit a mai napig csepegteti az itt élőknek. Gyönyörű összefüggő erdőket, lápokat, a szőlővel kiváló barátságban lévő löszös talajt. A természeti adottságok tálcán kínálják gyümölcseiket, a bort, a néphagyományokat, a madárvilágot és persze a vendégszeretetet.

<< / 108 >>