Riportjaink

Juncker: Aki nem kompromisszumkész, az nem Európa-képes

2017.09.13. 12:10

A migrációról, a schengeni zónákról és a szolidaritásról is beszélt évértékelőjében az Európai Bizottság elnöke. Jean -Claude Juncker hangsúlyozta: Európa a szolidaritás kontinense, és az is marad, amely befogadja az üldözötteket, de az illegális bevándorlást meg kell fékezni. Az EB vezetője a kvótaperrel kapcsolatban leszögezte: a tagállamok minden esetben kötelesek végrehajtani az Európai Bíróság jogerős ítéleteit.

Műsor:
Riportjaink
Kategóriák:
EU

Riportjaink további adásai:

null

Riportjaink

Kiderülhet plakátügyben az igazság

A Jobbik szóvivője nem cáfolja, hogy Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cégtől szerezte be hirdetési eszközeit. Az Echo Tv stábja rögzítette, hogy az óriásplakátok átmatricázását már el is kezdték. Ráadásul a jelölés módja kísértetiesen hasonlít Simicska reklámcégére a Publimontra.

null

Riportjaink

Kivel köt koalíciót a CDU/CSU?

Egyre nehezebb helyzetbe kerül a német Kereszténydemokrata Unió. A bajor testvérpártja ugyanis közölte: nem enged abból a követeléséből, hogy jelöljenek ki felső határt a menedékkérők befogadásában. Ezt az elképzelést azonban elutasítja Angela Merkel és a Zöldek is. Horst Seehofer közölte: a testvérpártoknak rendezniük kell soraikat, mielőtt elkezdik a koalíciós egyeztetéseket a liberálisokkal és a Zöldekkel.

null

Riportjaink

Nem aratott osztatlan sikert Botka ajánlata

Nem hatotta meg a baloldali ellenzék pártjait Botka László gálánsnak szánt ajánlata, pedig az MSZP miniszterelnök-jelöltje még gondolkodási időt is hagyott a pártok vezetőinek. Botka ma ismét megpróbálta jobb belátásra bírni azokat a politikusokat, akiket nemrég választmányi beszédében vagy az összefogás kerékkötőinek, vagy az orbáni politika szekértolóinak nevezett.

null

Riportjaink

Minél előbb megkérdeznék az embereket a Soros-tervről

Arra kéri a Fidesz-frakció a kormányt, hogy a lehető leggyorsabban indítsa el a betelepítési kvótával és a Soros-tervvel összefüggő nemzeti konzultációt - jelentette be Kósa Lajos. Közben ma jár le a brüsszeli kvótahatározat hatálya az Európai Unió bíróságának határozata szerint, de egyre több az olyan hang Brüsszelben, amely szerint szeptember 26. után is érvényben marad a kvóta-mechanizmus.

null

Riportjaink

Válságát éli a nyugat-európai baloldal

Történelmi időket él a nyugat-európai baloldal. Korábban nem látott mértékű vereséget szenvedett el több, mindeddig meghatározó erőnek számító szociáldemokrata irányultságú párt. Egyszerűen nem tudtak megfelelő választ találni olyan, a választókat foglalkoztató kérdésekre, mint az illegális bevándorlás, a növekvő terrorizmus, vagy a gazdasági válság miatti elszegényedés és munkanélküliség.

null

Riportjaink

Szijjártó: Ukrajnának ez fájni fog

Ukrajnának ez fájni fog a jövőben - reagált a külgazdasági és külügyminiszter arra, hogy aláírta az ukrán elnök az új oktatási törvényt. Szijjártó Péter hangsúlyozta: Magyarország az Európai Unióban blokkolni és vétózni fog minden olyan lépést, amely Ukrajnának újabb előrelépést jelenthetne az integrációs folyamatban. A politikus hozzátette: szégyen és gyalázat, hogy Ukrajna elnöke, aláírta az oktatási törvényt.

null

Riportjaink

Pénzbüntetést is kiszabhat az Európai Unió

Az Európai Bizottság a rémisztgetésen, fenyegetésen és politikai zsaroláson túl, konkrét büntetést is kilátásba helyezett azoknak az országoknak, amelyek nem hajlandóak részt venni a Soros-terv végrehajtásában - jelentette ki a kormányszóvivő. Kovács Zoltán kifejtette, a testület egy tavalyi javaslattervezetében azt kezdeményezte, hogy minden át nem vett migráns után, fejenként 78 millió forint - úgynevezett - szolidaritási büntetést fizessenek azok a tagállamok, amelyek nem hajlandók részt venni az illegális bevándorlók befogadásában.

null

Riportjaink

Ötszáz kilométer a beteg gyermekekért

Ötszáz kilométeres futással emlékezik a reformáció ötszázadik évfordulójára a Dunamelléki Református Egyházkerület, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve a Bethesda Gyermekkórház. A "Mozgasd meg a lelked" jótékonysági rendezvény sportolói a Vereckei-hágóig futnak, a nagydobronyi gyermekotthon lakóinak megsegítésére. Az első, 8 kilométeres távot, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is teljesítette, aki azt mondta: az 500 kilométer és az 500 év legfontosabb üzenete, hogy nem szabad egymást elveszíteni, hanem egy közösségnek kell maradni mindenkinek, akinek fontos a hit és a nemzeti értékek megőrzése.

null

Riportjaink

Botka megalkudna

Felajánlják a listás helyek felét a szocialisták a potenciális szövetségeseknek - jelentette be Botka László. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje hozzátette: ha az ajánlatot elfogadják, akkor minden demokratikus ellenzéki párt ott lehet a parlamentben, nagyon jó választási szereplés esetén pedig, önálló frakciójuk is lehet. A felajánlás azonban - a megkérdezettek többségénél - nem aratott sikert.

null

Riportjaink

Saját államot szeretnének a kurdok

Az iraki kurd régió szavazói, elsöprő többséggel szavaztak a függetlenségre a hétfői referendumon. Az előzetes eredmények szerint: több mint 90 százalékuk szeretné, hogy Kurdisztán független államként alakuljon meg. A kurdok már a 20. század eleje óta saját államot szeretnének, azonban Szíria, Irak, Irán és Törökország is hevesen ellenzi a kurd állam létrejöttét.

<< / 703 >>