Riportjaink

Egyre több a migránsok által elkövetett erőszak

2017.09.13. 12:09

Egyre több szexuális bűncselekményt követnek el migránsok Európa nagyobb városaiban és nyaralóhelyein. Legutóbb hétfőn vettek őrizetbe egy 23 éves bangladesi férfit, aki bántalmazott és megerőszakolt egy finn lányt Rómában. Egy friss statisztika szerint Olaszországban az év eleje óta már több mint 2 ezer nemi erőszakot követtek el. Az elkövetők közül 904 migráns volt.

Műsor:
Riportjaink
Kategóriák:
Külföld

Riportjaink további adásai:

null

Riportjaink

Kiderülhet plakátügyben az igazság

A Jobbik szóvivője nem cáfolja, hogy Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cégtől szerezte be hirdetési eszközeit. Az Echo Tv stábja rögzítette, hogy az óriásplakátok átmatricázását már el is kezdték. Ráadásul a jelölés módja kísértetiesen hasonlít Simicska reklámcégére a Publimontra.

null

Riportjaink

Kivel köt koalíciót a CDU/CSU?

Egyre nehezebb helyzetbe kerül a német Kereszténydemokrata Unió. A bajor testvérpártja ugyanis közölte: nem enged abból a követeléséből, hogy jelöljenek ki felső határt a menedékkérők befogadásában. Ezt az elképzelést azonban elutasítja Angela Merkel és a Zöldek is. Horst Seehofer közölte: a testvérpártoknak rendezniük kell soraikat, mielőtt elkezdik a koalíciós egyeztetéseket a liberálisokkal és a Zöldekkel.

null

Riportjaink

Nem aratott osztatlan sikert Botka ajánlata

Nem hatotta meg a baloldali ellenzék pártjait Botka László gálánsnak szánt ajánlata, pedig az MSZP miniszterelnök-jelöltje még gondolkodási időt is hagyott a pártok vezetőinek. Botka ma ismét megpróbálta jobb belátásra bírni azokat a politikusokat, akiket nemrég választmányi beszédében vagy az összefogás kerékkötőinek, vagy az orbáni politika szekértolóinak nevezett.

null

Riportjaink

Minél előbb megkérdeznék az embereket a Soros-tervről

Arra kéri a Fidesz-frakció a kormányt, hogy a lehető leggyorsabban indítsa el a betelepítési kvótával és a Soros-tervvel összefüggő nemzeti konzultációt - jelentette be Kósa Lajos. Közben ma jár le a brüsszeli kvótahatározat hatálya az Európai Unió bíróságának határozata szerint, de egyre több az olyan hang Brüsszelben, amely szerint szeptember 26. után is érvényben marad a kvóta-mechanizmus.

null

Riportjaink

Válságát éli a nyugat-európai baloldal

Történelmi időket él a nyugat-európai baloldal. Korábban nem látott mértékű vereséget szenvedett el több, mindeddig meghatározó erőnek számító szociáldemokrata irányultságú párt. Egyszerűen nem tudtak megfelelő választ találni olyan, a választókat foglalkoztató kérdésekre, mint az illegális bevándorlás, a növekvő terrorizmus, vagy a gazdasági válság miatti elszegényedés és munkanélküliség.

null

Riportjaink

Szijjártó: Ukrajnának ez fájni fog

Ukrajnának ez fájni fog a jövőben - reagált a külgazdasági és külügyminiszter arra, hogy aláírta az ukrán elnök az új oktatási törvényt. Szijjártó Péter hangsúlyozta: Magyarország az Európai Unióban blokkolni és vétózni fog minden olyan lépést, amely Ukrajnának újabb előrelépést jelenthetne az integrációs folyamatban. A politikus hozzátette: szégyen és gyalázat, hogy Ukrajna elnöke, aláírta az oktatási törvényt.

null

Riportjaink

Pénzbüntetést is kiszabhat az Európai Unió

Az Európai Bizottság a rémisztgetésen, fenyegetésen és politikai zsaroláson túl, konkrét büntetést is kilátásba helyezett azoknak az országoknak, amelyek nem hajlandóak részt venni a Soros-terv végrehajtásában - jelentette ki a kormányszóvivő. Kovács Zoltán kifejtette, a testület egy tavalyi javaslattervezetében azt kezdeményezte, hogy minden át nem vett migráns után, fejenként 78 millió forint - úgynevezett - szolidaritási büntetést fizessenek azok a tagállamok, amelyek nem hajlandók részt venni az illegális bevándorlók befogadásában.

null

Riportjaink

Ötszáz kilométer a beteg gyermekekért

Ötszáz kilométeres futással emlékezik a reformáció ötszázadik évfordulójára a Dunamelléki Református Egyházkerület, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve a Bethesda Gyermekkórház. A "Mozgasd meg a lelked" jótékonysági rendezvény sportolói a Vereckei-hágóig futnak, a nagydobronyi gyermekotthon lakóinak megsegítésére. Az első, 8 kilométeres távot, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is teljesítette, aki azt mondta: az 500 kilométer és az 500 év legfontosabb üzenete, hogy nem szabad egymást elveszíteni, hanem egy közösségnek kell maradni mindenkinek, akinek fontos a hit és a nemzeti értékek megőrzése.

null

Riportjaink

Botka megalkudna

Felajánlják a listás helyek felét a szocialisták a potenciális szövetségeseknek - jelentette be Botka László. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje hozzátette: ha az ajánlatot elfogadják, akkor minden demokratikus ellenzéki párt ott lehet a parlamentben, nagyon jó választási szereplés esetén pedig, önálló frakciójuk is lehet. A felajánlás azonban - a megkérdezettek többségénél - nem aratott sikert.

null

Riportjaink

Saját államot szeretnének a kurdok

Az iraki kurd régió szavazói, elsöprő többséggel szavaztak a függetlenségre a hétfői referendumon. Az előzetes eredmények szerint: több mint 90 százalékuk szeretné, hogy Kurdisztán független államként alakuljon meg. A kurdok már a 20. század eleje óta saját államot szeretnének, azonban Szíria, Irak, Irán és Törökország is hevesen ellenzi a kurd állam létrejöttét.

<< / 703 >>