Riportjaink

Ezrek aludtak a szabad ég alatt Iránban

2017.11.14. 12:00

Nemzeti gyásznapot tartanak Iránban a vasárnapi földrengés áldozataira emlékezve. A természeti csapás sújtotta térségben még mindig ezrek töltik kint éjszakájukat, miközben a hőmérséklet a fagyponthoz közelit. A teheráni kormány csak nagyon nehezen tudja eljuttatni a segélyszállítmányokat az iraki-iráni határon található hegyvidéki területekre. A halálos áldozatok száma meghaladja a 430-at, a sérülteké a 7 ezret.

Műsor:
Riportjaink
Kategóriák:
Külföld
Turizmus
Energia

Riportjaink további adásai:

null

Riportjaink

Összeállt az egyéni jelöltek listája?

Összeállt a demokratikus ellenzék 106 egyéni jelöltjének listája - legalábbis Tarjányi Péter lapja szerint. A Zoom.hu azt írja, tízből hat helyen az MSZP, négy helyen a Demokratikus Koalíció állíthatna saját- vagy „vendégjelöltet" az egyéni körzetekben a választáson, a 106 körzetet ennek alapján osztanák fel 62:44 arányban. A híreket az MSZP és a DK is cáfolja.

null

Riportjaink

A magyar modell működik

A magyar modell működik, amelyet nem akarunk lecserélni - ezt mondta Orbán Viktor az európai unió szociális csúcstalálkozóján, a svédországi Jöteborgban. A kormányfő hangsúlyozta: a modell több pilléren nyugszik. Egyebek mellett  a  teljes foglalkoztatottság elérésén, a demográfiai és a munkaerő problémák bevándorlásmentes megoldásán, valamint az adószabályozás rugalmasságának  megteremtésén.

null

Riportjaink

A holokauszt áldozatain élcelődik a Jobbik

Újabb - a héten immár a harmadik - hangfelvételt hozott nyilvánosságra a Mandiner zsidózó jobbikos politikusokról. A Szent Korona Rádió műsorában  Zagyva György Gyula, a Jobbik volt parlamenti képviselője és Balasi András, a Jobbik V. kerületi képviselője a holokauszttal poénkodott. Az időközben néppártosodást és a liberálisokkal való kiegyezést meghirdető Vona Gábor nem hajlandó nyilatkozni arról, hogy mi a véleménye a kiszivárgott hangfelvételekről.

null

Riportjaink

Javuló koraszülött ellátás

Ultrahang-készüléket kap a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja a Honvédelmi Minisztériumtól - ezt a tárca parlamenti államtitkára jelentette be a koraszülöttek világnapján. Évente csaknem 8 ezer baba jön a világra Magyarországon idő előtt, az ő ellátásukat segíti majd a gép.

null

Riportjaink

Bakondi: A döntés meghívólevél a migránsoknak

A migránsok meghívólevélként értelmezhetik a dublini reformtervezetet - jelentette ki Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. A Fidesz szerint pedig megmutatkozott, mekkora befolyása van Brüsszelben Soros Györgynek és hálózatának. Az Európai Parlamentben tegnap szavazták meg az új bevándorlásügyi javaslatot, vagyis a kényszerbetelepítést és a felső korlát nélküli befogadást.

null

Riportjaink

Őrizetbe vételek Zimbabwéban

Őrizetbe vették Zimbabwéban Robert Mugabe elnök több munkatársát. A hivatalos közlés szerint a hadsereg jelentős haladást ért el abban, hogy megtisztítsa az államfő környezetét a bűnözőktől. Mivel az elnök egyelőre nem hajlandó lemondani, a kormánypárt várhatóan ma dönt a menesztéséről.

null

Riportjaink

Elismerte a szóvivő, hogy nem mondott igazat

A holokauszton nevetgéltek jobbikos politikusok, köztük Apáti István is a Szent Korona Rádióban. A képviselő korábban azt mondta: Magyarország a zsidók martalékává vált. Közben elismerte az Echo Tv-nek a Jobbik szóvivője, hogy nem mondott igazat Apáti zsidózó kijelentéseivel kapcsolatban. Mirkóczki Ádám azzal védekezett, hogy párttársa megvezette.

null

Riportjaink

Az EU nem támogatja a határzárat

Brüsszel továbbra sem támogatja Magyarország migrációt akadályozó intézkedéseit. Ezt mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János hangsúlyozta: hazánk kitart amellett, hogy az Európai Bizottságnak hozzá kellene járulnia a migránsválság kirobbanásakor felépített határkerítés költségeihez.

null

Riportjaink

Megalakul az Európai Civil Együttműködési Tanács

2018-ban megalakul az Európai Civil Együttműködési Tanács - jelentette be a Civil Összefogás Fórum szóvivője. A szervezet kétnapos szimpóziumán Ifjabb Lomnici Zoltán azt mondta: egyre több válságjel mutatkozik az Európai Unióban: külföldi érdekszövetségek, spekulánsok vették át a hatalmat.

null

Riportjaink

A Soros-terv több pontját is megszavazták

Megmutatkozott, hogy mekkora befolyása van Brüsszelben Soros Györgynek és hálózatának -reagált a Fidesz kommunikációs igazgatója arra, hogy az Európai Parlamentben megszavazták az új menekültügyi javaslatot. Hidvéghi Balázs hangsúlyozta: egyre magasabb szintre kerülnek a migránspárti javaslatok.

<< / 750 >>