Cover
Külföld
Kettős öngyilkos merénylet történt az afgán fővárosban, sokan meghaltak
2017-12-2811:00
merénylet
Kettős öngyilkos merényletet követtek el csütörtök reggel az afgán főváros nyugati részében, egy helyi hírügynökség épületénél. A támadásban legalább 40-en meghaltak, 30-an pedig megsebesültek - közölte az afgán belügyminisztérium.

A kettős robbantást az Afgan Voice Agency épületénél és egy Korán-iskolában követték el Kabul síiták lakta Kala-i-Nazir negyedében.

"A medreszében történt robbanásnak negyven halottja és harminc sebesültje van" - közölte Naszrat Rahimi, a belügyminisztérium szóvivője, aki korábban még négy halottról számolt be.

Csütörtök reggelig egyetlen szélsőséges csoport sem vállalta magára a merénylet elkövetését.

A robbantás a legújabb az afgán médiumok ellen elkövetett támadások sorában. A múlt hónapban egy kereskedelmi televízió kabuli székhelyére támadtak rá.

Az észak-afganisztáni Balh tartományban egy akna robbanása hat pásztorgyermeket ölt meg. Mohammed Karim, Dauat Abad körzet kormányzója szerint a gyermekek 8 és 10 év közöttiek voltak. A támadás elkövetését egyelőre senki sem vállalta, de Karim a tálibokat okolta, mondván, hogy a lázadók helyeznek el aknákat az afgán vezetők és biztonsági erők által használt útvonalakon.

MTI

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ