Külföld
Az Iszlám Állam újabb feltételezett tagjait vették őrizetbe Ankarában
2017-12-2909:34
Az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet újabb 29 feltételezett tagját vették őrizetbe pénteken Ankarában - jelentette a török állami média. 

A török fővárosban tartott razziákban mintegy 500 rendőr vett részt. Az elfogott gyanúsítottak között több külföldi is van - jelentette az Anadolu török hírügynökség. A razziák során lefoglalt anyagok alapján a hatóságok megállapították: a gyanúsítottak közül néhányan már előkészületeket tettek egy szilveszteri támadásra. 
 
Tavaly szilveszterkor egy merénylő sorozatlövő fegyverével 39 embert ölt meg, köztük több külföldi turistát, 59 embert pedig megsebesített a legnagyobb török város, Isztambul Reina nevű exkluzív klubjában. Két héttel később őrizetbe vették a 34 éves, üzbég származású Abdulkadir Masharipovot, aki a támadást az Iszlám Állam nevében hajtotta végre. 
    
Csütörtökön Vasip Sahin isztambuli kormányzó bejelentette, hogy szigorítanak a biztonsági intézkedéseken szilveszter éjjelre, december 31-én este a biztonsági erők több mint 40 ezer tagját mozgósítják majd a Boszporusz partján fekvő metropoliszban. Ugyanakkor a hatóságok arra számítanak, hogy az idén nem is lesznek nagy szilveszteri ünnepségek, miután a közkedvelt isztambuli szórakozónegyedek biztonsági okokból megtiltották az ilyen jellegű köztéri rendezvényeket.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ