Cover
Külföld
London csökkenti, míg Párizs növeli a rendőrök létszámát szilveszterkor
2017-12-3007:44
párizs, london, terror, szilveszter
Kevesebb rendőrt vezényelnek ki London utcáira szilveszterkor mint tavaly, pedig négy terrortámadás is történt a városban csak a 2017-es évben.
A Scotland Yard megerősítette, hogy 2016-hoz képest kevesebb rendőrrel fogják biztosítani London védelmét az idei szilveszteri ünnepségen – pedig nem lenne okuk rá, tekintettel, hogy ebben az ében négy terrortámadás sújtotta a brit fővárost- írja a 888.hu. A brit belügyminisztérium legfrissebb felmérése szerint a rendőri állomány 30 éve most van a legalacsonyabban, ami azért is aggasztó, mert az Egyesült Királyságban jelenleg is érvényben van a terrorfenyegetettség.

A rendőrség szerint ugyanakkor a jelenlegi létszám is „tökéletes” arra, hogy biztosítsa mindazok biztonságát, akik kilátogatnak a Temzére a tűzijátékot megnézni.

Párizs: 57 ezer rendőr lesz szolgálatban

Ezzel szemben Franciaországban a biztonsági erők csaknem 140 ezer tagját mozgósítják az újévi ünnepségek biztosítására - mondta a belügyminiszter a BFM francia hírtelevíziónak pénteken. A biztonsági erők több mint 139 ezer tagja lesz szolgálatban, köztük 57 ezer rendőr és 37 ezer csendőr - ismertette Gérard Collomb, aki szerint a katonai járőrözést kiterjesztik az ország egész területére, nemcsak az egyes városokra és meghatározott létesítményekre, mint korábban. A belügyi tárca vezetője szerint különös figyelmet fordítanak majd szilveszter éjjel a közúti közlekedés szabályainak ellenőrzésére. 

A párizsi rendőrfőnök szerint a francia főváros rendvédelmének biztosítására 10 500 embert mozgósítanak, köztük 4200 rendőrt, 2300 mentőst és tűzoltót, valamint 2200 katonát. A rendőrfőnök külön felhívta a figyelmet, hogy határozottan megtiltották a lakosságnak a petárdák és tűzijáték használatát - írja a 888.hu.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ