Cover
Külföld
Földi László: Angela Merkelnek le kell mondania
2018-01-0121:53
Nógrádi György, földi lászló, angela merkel, heti terror
Földi László szerint a jelenlegi német helyzetet csak Merkel lemondása oldaná meg. A biztonságpolitikai szakértő úgy látja, hogy a lemondás után a jelenlegi koalíciós partnerek is követhetnének más politikát. Hozzátette: amennyiben ezt nem teszi meg, akkor a következmény polgárháború lesz, mégpedig azért, mert mára már nemcsak muszlimok támadnak keresztényeket, hanem muszlimokra is visszacsapások történnek. Ez eszkalálódhat és ennek a veszélye nagyon nagy Németországban - mondta Földi László az ECHO TV Heti terror című műsorában.
A biztonságpolitikai szakértő szerint az nem megy, hogy száz százalékot fordul a politika, miközben a vezetője, aki az előzőt megalkotta és ami mellett évekig kiállt, a helyén marad. 
"Én azt gondolom, hogy Merkel történelmi felelőssége Németország és Európa iránt is, hogy mondjon le."
Nógrádi György "döntően egyetért" Földi Lászlóval. Szerinte Merkel két stratégia hibát követett el, az egyik az volt, amikor bejelentette, hogy nincs felső határ, a másik pedig a willkommenskultur kudarca. "Ettől ma már szinte mindenki elhatárolódik és egyre többen, egyre hangosabban követelik, hogy Merkel mondjon le" - tette hozzá. Sokan vannak a saját pártjában is, akik a helyére lépnének.

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA NÉZHETŐ VISSZA.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ