Cover
Külföld
Horváth József: A békére még várni kell
2018-01-0119:00
horváth józsef, tudakozó, migráció, iszlám állam
Donald Trump lett az USA elnöke, a fiatal Emmanuel Macron a franciáké. Észak-Korea több rakétakísérletet is végrehajtott, az Európai Unió pedig még mindig nem tudott zöld ágra vergődni a migráns ügyben. Hogy ennek milyen hatásai lehetnek 2018-ra? - a témában Horváth József biztonságpolitikai szakértő volt a Tudakozó vendége.
Ha 2017-re visszanézünk, eredményként könyvelhetjük el, hogy az Iszlám Államnak az "államszerű" működését sikerült felszámolni Szíriában és Irakban. Ennek az évnek az lesz az új kihívása, hogy ott a békét sikerüljön megszilárdítani, illetve kezelni azt a helyzetet, hogy az a több ezer harcos, akinek sikerült elszivárognia a térségből, az Európában vagy a világ más térségeiben ne kezdhesse újra ezt a harcot.
- emelte ki Horváth József biztonságpolitikai szakértő az ECHO TV-nek. 
A békére még várnunk kell, hiszen nagyon sok befagyott konfliktus van a világban és Európa környezetében is. 2018-ban arra kell felkészülni, hogy ezeket tudjuk minél inkább kezelni.
A szakértő szerint Líbiára kell figyelnünk ebben az évben kiemelten, hogy ott egy "Iszlám Állam 2.0" ne alakuljon ki. Másrészről pedig az orosz-ukrán konfliktus az, amit jó lenne Európa gazdasági és biztonságérzete szempontjából kezelni - tette hozzá Horváth József.

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA NÉZHETŐ VISSZA.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ