Cover
Külföld
Több tucat mérgeskígyó-tojást találtak egy ausztrál iskola homokozójában
2018-01-0210:16
homokozó, kígyó, Ausztrália
A textilmintás barnakígyó a felelős a legtöbb halálos kígyómarásért Ausztráliában. Ennek a mérgeskígyónak a tojásaiból találtak több tucatot gyerekek egy ausztrál iskola udvarának homokozójában.
December 20-án a homokozóban játszó gyerekek rejtélyes, kicsiny tojásokra bukkantak. Tanáraik egy vadvédő szervezethez fordultak, melynek önkéntesei gyorsan a helyszínre érkeztek, hogy megvizsgálják a tojásokat. A homokfelszín alatt a textilmintás barnakígyó 12 tojását találták meg. 

Miután a probléma megoldódott, délután a gyerekek visszamehettek a homokozóba, ahol azonban újabb tojásokat fedeztek fel. Ezután bezárták a játszóteret. A következő három napban 43 kígyótojást gyűjtöttek össze hét fészekből, melyek mélyen a homokfelszín alatt rejtőztek. 

"A homok még laza volt és friss, tökéletes lett volna a kígyótojások kiköltéséhez" - mondta Yvette Attleir, a szervezet önkéntese a helyi médiának. 

A textilmintás barnakígyó már közvetlenül kikelése után, néhány centiméteresen is komoly veszélyt jelent az emberre, különösen a gyerekekre nézve. Geoff Isbister,a Newcastle-i Orvosi Egyetem közegészségtani szakértője szerint a kígyó mérge különösen erős, ez Ausztrália leghalálosabb mérgű kígyója. 
A hatóságok biztosították a szülőket arról, hogy a homokozóban nyugodtan játszhatnak a gyerekek, ahogy a nyári szünet véget ér.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ