Külföld
Zavargások törtek ki a kolerajárvány sújtotta zambiai fővárosban
2018-01-1209:50
Zavargások törtek ki pénteken a zambiai főváros, Lusaka egyik zsúfolt nyomornegyedében, miután a héten a hatóságok kijárási tilalmat rendeltek el a súlyosbodó kolerajárvány miatt. 
Kanyama városnegyedbe rendőröket vezényeltek ki a zavargók megfékezésére. A randalírozók lezárták a városnegyed egyik fő utcáját, a rendőrök könnygázzal igyekeztek feloszlatni az összeverődött tömeget. 
    
Zambiában országszerte napok óta zárva tartanak az iskolák a járvány miatt, amely már több mint 60 ember halálát okozta. Kanyamában kedden rendeltek el kijárási tilalmat, betiltották a tömegrendezvényeket és az utcai árusítást. 
    
A súlyos hasmenéssel és hányással járó, gyors kiszáradáshoz vezető betegség szeptember végén jelent meg a dél-afrikai államban az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tájékoztatása szerint. 
    
A zambiai egészségügyi minisztérium adatai szerint a kolerafertőzések túlnyomó részét a fővárosban regisztrálták. Lusakában mintegy egymillió embert oltanak be a betegség ellen, a WHO közlése szerint a vakcinák már megérkeztek Zambiába.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ