Cover
Külföld
Tucatnyi halottja van két bagdadi robbantásnak
2018-01-1507:30
Bagdad, merénylet
Két robbantásos merényletet követtek el hétfő reggel Bagdad központjában, a támadásban 27-en meghaltak, és több mint nyolcvanan megsebesültek - közölte a bagdadi egészségügyi hivatal.
Az iraki tévé 95 sebesültről számolt be, és közölte híradásában, hogy a halottak száma feltehetően nőni fog, mert sok sebesült állapota válságos.
    
Szaad Maan belügyminisztériumi szóvivő szerint két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az iraki főváros központjában lévő Tajaran téren. A tér Bagdad fontos kereskedelmi és közlekedési csomópontja, reggelente ott gyülekeznek azok, akik munkát keresnek. Szemtanúk szerint mindkét robbanás egy gyülekezőhely közelében történt.
     
A Tajaran téren az elmúlt években többször követtek el merényleteket. A hétfői támadás elkövetését egyelőre senki sem vállalta magára.
    
Irak decemberben jelentette be az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet elleni háború végét, a szélsőségeseket kifüstölték minden iraki településről, Bagdadból is, de terrorsejtek tevékenykednek még a főváros északi részén. Az IÁ számos merényletet hajtott végre Bagdadban és máshol Irakban.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ