Cover
Külföld
Az Amnesty International nem ítéli el a román kormányfőt
2018-01-1621:18
pászkán zsolt, Románia, székely zászló, amnesty, soros györgy
Az Amnesty International nem ítéli el a lemondott román kormányfőt, a székelyeket akasztással fenyegető kijelentése miatt. A Soros György által támogatott, magát jogvédőnek nevező szervezet szerint az akasztással fenyegetés csak a politikai játszma része volt. A témában Pászkán Zsolt, Románia-szakértő volt a Napi aktuális vendége.
A szakértő szerint "az talán nem gond, hogy a magyarországi Amnesty-szervezet nem érzi magát érintettnek az ügyben, az viszont baj, hogy a nemzetközi Amnesty romániai szervezetei sem szólaltak meg az ügyben, pedig máskor kisebbségi ügyekben aktívak. Ezektől a szervezetektől azt várhatjuk el, hogy legyenek legalább annyira empatikusak, amikor kisebbségi helyzetben lévő magyarokról van szó, mint amikor más kisebbségekről beszélnek."

Pászkán Zsolt szerint a botrány alapja nem félreértés volt. A sajtóban idézetteken túl azt is mondta a kormányfő, hogy "ha már annyira be akarják mutatni a zászlót, akkor berakhatják egy vitrinbe, ha már ilyen muzeális vágyaik vannak" - ezt pedig nem lehet a hatóságokra érteni, egyértelmű volt, hogy azokról szól, akik megpróbálják a székely zászlót kitenni.

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA NÉZHETŐ VISSZA.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ