Cover
Sport
Vereséggel kezdte a Visegrádi Négyek Tornáját a magyar futsal-válogatott
2018-01-2221:31
A debreceni Főnix Csarnokban Sito Rivera együttese hat nullára kapott ki Csehországtól. Ugyanitt az U21-es magyar csapat a csehek korosztályos gárdájával 2-2-es döntetlent játszott.
Óvatosan kezdett mindkét válogatott, de a fehér mezes csehek többet birtokolták a labdát. Több helyzetük adódott, de Alasztics Marcell bravúrjai megmentették a magyarokat a góltól. A hazaiak a félidő második felében vették át a játék irányítását. Tatai kapufát lőtt, míg Hajmási óriási helyzetben hibázott. A fordulást követően egy védelmi megingás után Vnuk révén vezetést szereztek a vendégek, majd nem sokkal ezután a felszabadítani akaró Klacsák és Harnish is a saját kapujába lőtt. 
 
 Sito Rivera tanítványai megpróbálták hátrányukat csökkenteni, vészkapus taktikát alkalmaztak, de ebből is Csehország lőtte a gólokat és végül hat nullára megnyerte az összecsapást a magyar válogatott ellen. 
„A meccs egészét nézve, támadásügyileg, helyzetek számát illetően, valamint a játék képét illetően, szerintem felnőttünk a cseh csapathoz. A szerencse nem mellettünk volt ma, de holnap és holnapután remélem, hogy mellettünk lesz!”
- mondta Alasztics Marcell, a magyar futsal-válogatott kapusa.
 
A Visegrádi Négyek tornája másik mérkőzésén Horvátország 1-0-ra legyőzte Szlovákiát. A magyarok kedd este Szlovákia ellen lépnek pályára.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ