Cover
Sport
Sikeres a magyar röplabdasport
2018-01-2318:25
Az Európai Röplabda Szövetség elnökével, Alekszandar Boricsiccsal találkozott Orbán Viktor miniszterelnök ma délelőtt. A megbeszélésen a röplabdasport hazai sikereiről, támogatási rendszeréről, valamint a jövő évi hazai Európa-bajnokságról is szó esett.
2019 a röplabda éve lehet Magyarországon. Jövőre ugyanis Budapest lesz a női kontinenstorna egyik állomása. Az Európai Szövetség elnöke többek között ezért is látogatott hazánkba.
„Szeretnénk népszerűsíteni és támogatni a röplabdát, nem csak azért mert Magyarország rendezi a következő évi női Európa-bajnokságot, hanem azért is mert ez az első eset, hogy ilyen nagy eseményt szervezhet meg. Ezen kívül szeretnénk elindítani egy iskolai programot is, amelyben már a négyéveseket is megszólítjuk. Fontos, hogy az Európa-bajnokság után is versenyképes lehessen Magyarország.”
- mondta stábunknak Alekszandar Boricsics.
 
A röplabda szövetség adatai szerint jó úton jár a sportág, hisz a taglétszáma 70-ről 152-re nőtt, az igazolt játékosok pedig mintegy 3000-ről 6.300-ra. Ez egyértelműen a fejlődés jele.
„Az elmúlt három évben a röplabda új arcát mutatta, mondhatni, hogy visszatértünk az európai élvonalba. Nem csak a női válogatott eredményeire gondolok, hanem a sportdiplomáciai eredményekre is.”
- mondta az ECHO Tv stábjának Kovács Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke.
 
Az európai szövetség elnöke a jövő évi Európa- bajnokság mellett, a támogatási rendszerről és a magyar sikerekről is tájékozódott.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ