Cover
Külföld
Balog: Az oktatás és a kultúra Európa legfontosabb erőforrása
2018-01-2513:06
Az oktatás színvonalának támogatása versenyképességi kérdés, ugyanis az oktatás és a kultúra Európa legfontosabb erőforrása - jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Brüsszelben, az első európai oktatásügyi csúcstalálkozó szünetében csütörtökön. 
A miniszter hangsúlyozta, noha Magyarország általában meg kívánja tartani nemzeti kompetenciáit, az oktatás területén messzemenően támogatja a brüsszeli találkozó célkitűzését, a közös európai oktatási tér létrehozását és erősítését. 
    
"Az oktatás erősítése előfeltétele annak, hogy Európa továbbra is jó hely maradjon, vagy még jobb hely legyen" - fogalmazott a miniszter. 
Navracsics: az oktatásnak és a kultúrának szerepe van a társadalmi kohézióban
 
Nem szabad alábecsülni az oktatás és a kultúra szerepét a társadalmi kohézióban - jelentette ki Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportügyért felelős uniós biztos Brüsszelben, az első európai oktatásügyi csúcstalálkozón csütörtökön. 
 
Ideje újra felfedezni saját értékeinket, amelynek előmozdításához az oktatás jelentősen hozzájárul - hangsúlyozta. 
    
A biztos jelezte: a minőségi oktatás visszakerült oda, ahová mindig is tartozott: a politika napirendjének kulcsfontosságú feladatai közé. 
    
Mint elmondta, az oktatásnak fel kell vérteznie a fiatalokat és időseket egyaránt azokkal a készségekkel, amelyek birtokában tartalmas és sikeres életet élhetnek, részt vehetnek a közösségek építésében, valamint meg tudnak küzdeni a jövő gazdasági és társadalmi kihívásaival.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ