Cover
Külföld
Hollandia: Keresztény diákoknak is kötelező mecsetbe járniuk
2018-01-2516:19
migránsválság, Görögország, Olaszország, hollandia
Tiltakoznak a holland szülők, amiért kötelező a keresztény iskolák diákjainak mecsetbe járniuk.  Németországban pedig egy bíró eltávolította a keresztet a tárgyalóterem faláról, mert úgy gondolta, hogy az zavarja a terrorizmussal vádolt afgán gyanúsítottat. Eközben az ENSZ főtitkára arról beszélt, hogy a migráció nagy lehetőség és összeköt különböző társadalmakat. Németországban viszont a migránsválság óta az országban drasztikusan megnőtt a bűncselekmények és a szexuális zaklatások száma.
Illegális bevándorlókkal teli hajó hánykolódik a Földközi tengeren. Naponta több ezren indulnak útnak, hogy eljussanak Olaszországba, majd onnan tovább Nyugat-Európába. 2017-ben nagyjából százhúszezer migráns érkezett Olaszországba. A márciusi parlamenti választásokra is rányomja a bélyegét a migránskrízis. Az olasz emberek szerint jelenleg a menekültválság a legnagyobb probléma, amivel az országnak meg kell küzdenie. 
A Hajrá Olaszország és az Északi Liga is azt ígérte választóinak, hogyha győznek a választáson akkor megállítják a migrációt.

Matteo Salvini, az Északi Liga elnöke közölte: azokkal a repülőgépekkel fogja a migránsokat hazájukba visszaszállítani, amelyekkel a jelenlegi szocialista kormány behozza őket. A pártvezető leszögezte: több százezer illegális bevándorlót fog deportálni. 

Olaszország és Görögország is már többször felhívta a figyelmet arra, hogy a menekültválság súlyos anyagi terhekkel jár. Ennek ellenére az ENSZ főtitkára úgy véli, hogy a migráció nagy lehetőség, erősíti a gazdasági növekedést, csökkenti az egyenlőtlenséget és összeköt különböző társadalmakat. António Guterres szerint a menekültek nagymértékben hozzájárulnak a befogadó országok működéséhez. 

A Németországba érkezett migránsoknak, azonban csupán a húsz százaléka dolgozik. Ráadásul a menekültek integrációja is nagyon lassan halad. A migránsválság óta az országban drasztikusan megnőtt a bűncselekmények és a szexuális zaklatások száma. 

Bajorországban egy afgán menekültnek terrorgyanú miatt kellett bíróság elé állnia. A vád szerint Ahmad A. tálibokkal állt kapcsolatban, egy helyi politikust pedig életveszélyesen megfenyegetett, mert az áttért a keresztény hitre és vasárnap templomba járt. A vádirat szerint a gyanúsított egy vallási fanatikus. Ennek ellenére az ügyben eljáró bíró úgy gondolta, hogy az afgán bevándorlót zavarja a tárgyalóteremben elhelyezett kereszt, ezért eltávolíttatta a feszületet. 

Hollandiában pedig kötelező mecsetbe járniuk a keresztény iskolák diákjainak is. A legfrissebb felmérések szerint az egyházi intézmények 40 %-a kötelezi arra tanulóit, hogy látogassák a muszlim imaházakat. A gyerekek megtanulják, hogyan imádkoznak az iszlám hívők, valamint az iszlám rituálékról is oktatják őket. 
Emiatt már több szülő is panasszal élt. Nekik azt tanácsolták, hogyha nem akarják, hogy muszlim imaházat látogassanak a gyermekeik, akkor lehetőség van arra, helyette könyveket olvassanak az iszlámról. 
 
ECHO TV – A nemzet hangja – Híradó 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ