Cover
Sport
Leekens: kiegyenlített csoportba kerültünk, de a feljutás a cél!
2018-01-2515:14
Georges Leekens a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint kiegyenlített csoportba kerültünk a Nemzetek Ligájában, de van esélyünk feljutni a B-ligába. Azt is hozzá tette, csupán a neve miatt senki nem kap válogatott behívót, az veheti fel a címeres mezt, aki tesz is ezért.
A Nemzetek Ligája szerdai sorsolásán a magyar labdarúgó-válogatott a C-liga második csoportjába Görögországgal, Finnországgal és Észtországgal került egy négyesbe. Georges Leekens szövetségi kapitány csütörtökön már Telkiben mondta el, mit vár a szerinte rendkívül kiegyenlített csoportban való szereplésünktől. 
„Szeretnénk feljutni. A magyar csapat az utolsó pillanatban, Törökország miatt került át a C-ligába, de úgy gondolom, hogy minden szerénységünk mellett elérhetjük a B-ligát” 
– mondta a kapitány.
 
Hozzátette, hogy ehhez azonban nagyon sokat kell dolgozni. A munkában hisz és olyan játékosokat szeretne a pályán látni, akik odateszik magukat. Szerinte a szurkolókat nem lehet becsapni.
 
A magyar válogatott rögtön a három legnehezebb mérkőzésével kezdi meg a szereplést a sorozatban. Sorrendben Finnország idegenben, Görögország itthon, majd ismét a hellének idegenben. Nem könnyíti meg a helyzetünket, hogy első budapesti meccsünk zárt kapus lesz.
A magyar válogatott programja a Nemzetek Ligájában:

2018. szeptember 8., 18.00: Finnország–Magyarország
2018. szeptember 11., 20.45: Magyarország–Görögország (zárt kapus)
2018. október 12., 20.45: Görögország–Magyarország
2018. október 15., 20.45: Észtország–Magyarország
2018. november 15., 20.45: Magyarország–Észtország
2018. november 18., 20.45: Magyarország–Finnország 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ