Cover
Sport
Tavaly óta 96 helyet javított Fucsovics a világranglistán
2018-01-2519:41
A nyolcaddöntőig jutott az Australian Openen Fucsovics Márton, aki ezzel a teljesítménnyel a magyar férfi tenisz legutóbbi 30 évének legnagyobb sikerét érte el. A sportoló szerdán érkezett haza Melbourne-ből ma pedig sajtótájékoztatón számolt be élményeiről.
159 és 63. Ez az a két szám, amire Fucsovics Márton minden bizonnyal sokat gondolt az elmúlt napokban. Míg előbbi a sportoló világranglista helyezése volt tavaly ilyenkor, a legjobb tizenhatba jutásának köszönhetően hétfőtől várhatóan a 63. helyre ugrik előre. A 25 éves játékos három mérkőzést nyert Melbourne-ben majd a nyolcaddöntőben az ötszörös bajnok Roger Federer ellen játszhatott. 
„Nagyon örülök, hogy vele játszhattam a negyeddöntőbe jutásért. Tényleg egy élmény volt vele játszani. Korábban egy párszor már edzettünk együtt, úgyhogy ismerjük egymás játékát. Nagyon élveztem a Rod Laver Arénának a rivaldafényét. Nagy élmény volt nagyközönség előtt játszani” 
– nyilatkozta Fucsovics az Echo TV-nek.
 
Sávolt Attila tanítványa legközelebb a Davis Kupában lép pályára, ahol a magyar válogatott február 2. és 4. között a tavalyi döntős belgákkal játszik idegenben a Világcsoportban.
 
A sportoló idén szeretné megtartani Top 100-as helyezését, de céljai között az is szerepel, hogy az év közepére bekerüljön a legjobb ötvenbe a világranglistán.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ