Cover
Sport
Babos Tímea: „Hihetetlen érzés”
2018-01-2612:17
Az ötödik kiemelt Babos Tímea, Krisztina Mladenovics kettős megnyerte az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság női páros versenyét. 32 év után ez a magyar teniszsport első felnőtt Grand Slam-sikere.
A novemberben még a cseh Hlávacková oldalán világbajnok Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic a 2015-ös vb óta az első tornájukon szerepeltek együtt - teljes sikerrel. Az orosz Makarova, Vesznyina kettős ellen az első játszmát 2:4-ről remek 4:0-s sorozattal nyerte meg a magyar, francia duó, amely a folytatásban is gyorsan brékelőnybe került, de ezt nem tudta végigvinni a szetten. Aztán 4:3-nál jött az újabb break, majd Mladenovic hozta a szerváját, és 1986, Temesvári Andrea Martina Navratilova oldalán megnyert párizsi trófeája után 32 évvel ismét felnőtt Grand Slam-győzelemnek örülhettünk. 

 Babosék számára külön boldogság, hogy Mladenoviccsal nagyon jó barátnők, ez sem természetes a női páros műfajában.
„Ez az elmúlt pár hónap párosban elképesztően alakult. Vb győztesnek és Grand Slam győztesnek mondhatom magam, hihetetlen érzés. Főleg az, hogy ennyire jól játszottam, és ennyire a kezembe vettem az irányítást és ahogy te mondtad, hallottad az ellenfelet nyilatkozni és azt mondták, hogy ilyen jól még nem játszottam ellenük és meglepődtek. De hogy ilyen jól sikerült ez a meccs az hihetetlen érzés és nagyon boldog vagyok.”
- mondta Babos.
 
Babos pályafutása első Grand Slam-győzelmét aratta, miután Wimbledonban 2015-ben a vegyes páros, 2016-ban pedig a női páros döntőjében szerepelt. Babos Tímea vasárnap akár kétszeres Grand Slam-győztes is lehet. Indiai párjával, Rohan Bopannával vegyes párosban megnyerte az elődöntőjét egy spanyol, brazil kettős ellen, és vasárnap reggel döntőt játszhat az ausztrál bajnokságon. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ