Cover
Külföld
Orbán: Babis új színt hoz a V4-együttműködésbe
2018-01-2619:54
orbán viktor, Andrej Babis, magyarország, Horvátország, V4
Andrej Babis új színt és új lehetőséget hoz a visegrádi tagállamok együttműködésébe - mondta Orbán Viktor kormányfő a cseh ügyvivő miniszterelnökkel folytatott tárgyalása után.
Orbán Viktor szerint nagy szükség volt arra, hogy az európai és azon belül a közép-európai politika új motivációkat, új szemléletmódot kapjon, és "kicsit visszatérjünk a józan ész talajára". 

A miniszterelnök köszönetet mondott cseh kollégájának, amiért a migránsválság "kellős közepén" Prága határvédelmi erőket küldött a magyar-szerb határra. 
Arról is beszélt, hogy a nagy európai kérdésekben egyetértés és érdekazonosság áll fenn a két ország között. 

Nagyon jó az együttműködés Magyarország és Csehország között, a két ország sok európai kérdésben is hasonlóan gondolkodik - mondta Andrej Babis cseh ügyvivő miniszterelnök pénteken az Országházban. 

Andrej Babis, aki a visegrádi országok kormányfőinek találkozójára érkezett Budapestre, az Orbán Viktorral folytatott megbeszélését követő sajtótájékoztatón kiemelte: az Európai Unióban reformokra van szükség, meg kell hallgatni az emberek véleményét. 

A kvóták megosztják Európát, nem hatékonyak, és erről hasonlóan vélekedik Magyarország és Csehország, illetve a két másik visegrádi partner - jelentette ki. 
A cseh ügyvivő miniszterelnök hangsúlyozta: a visegrádi országok álláspontja hasonló Európa jövőjéről, és e tekintetben a migráció kulcskérdés. 

Magyarország ebben a kérdésben már példát mutatott, törvényes kereteken belül oldotta meg a problémát, bár sokan kritizálták - mondta. 
 
MTI 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ