Cover
Sport
Történelmet írt Babos Tímea
2018-01-2609:11
Babos Tíme megnyerte Kristina Mladenoviccsal az ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros döntőjét. Az ötödik helyen kiemelt magyar, francia kettős két játszmában győzte le a Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina orosz párost. Így Babos lett az első magyar teniszező, aki nyerni tudott Melbourne-ben.
Babos Tímea tavalyi páros világbajnoki címe után szakított társával, Andrea Hlavackovával és az Australian Openen Kristina Mladenovics oldalán indult. A magyar, francia duó korábban már játszott együtt és Melbourne-ben is rögtön a döntőig meneteltek. A piros, kék felsőben teniszező magyar, francia duó az első játszmában 4:2-es hátrányba került, de innen sorozatban négy gémet nyerve fordítani tudtak az orosz kettős ellen.

A második szett nem indult jól Baboséknak. Makarova és Vesznyina rögtön az elején elvette ellenfelük adogatását, ám a magyar, francia páros két bréklabdával fordított 3:1-re. Ennek ellenére a folytatás sem ígérkezett simának, mert az oroszok egyenlítettek 3:3-ra.

A következő gémben Babos jó szerváinak is köszönhetően hozta az ötödik helyen kiemelt duó az adogatását, így ismét vezettek, 4:3-ra. Ez pedig úgy tűnik lendületet adott nekik, mert előbb Mladenovics pontjával brékeltek, majd a francia szervajátékánál a győztes pontot is megszerezték. Bár az utolsó játékban az oroszok többször is brékelhettek volna, de nem tették, így Babosék 6:4, 6:3-ra megnyerték az Australian Open női páros döntőjét.

Babos Tímea első Grand Slam-trófeáját ünnepelhette. A magyar teniszezők közül legutóbb Temesvári Andrea nyert 1986-ban női párosban GS-viadalt, ő a Roland Garroson győzött. Melbourne-ben egy honfitársunk sem diadalmaskodott korábban.

Australian Open
NŐI PÁROS, DÖNTŐ
Babos, Mladenovic (magyar, francia, 5.)–Makarova, Vesznyina (orosz, 2.) 6:4, 6:3
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ