Sport
Elindult a short track válogatott Dél-Koreába
2018-01-2716:46
A magyar olimpiai csapatból elsőként a rövid pályás gyorskorcsolyázók indultak el a február 9-én rajtoló phjongcshangi játékokra. A sportolók Szöulban töltenek pár napot, majd február elsején költöznek be az olimpiai faluba.
Tíz sportoló és az olimpiai csapatiroda munkatársainak egy része indult el Phjongcshangba szombaton a Liszt Ferenc Repülőtérről. A téli olimpia helyszíne a versenyzők és a sportvezetők számára sem ismeretlen.
„A korisok már voltak kint, világkupán szerepeltek. Szöulban voltak, illetve a helyszínen is járhattak. Mi egyébként a magunk részéről egy évvel ezelőtt már bejárhattuk a helyszíneket, akkor még nem volt kész az olimpiai falu, de pár héttel ezelőtt már az olimpiai falut is átadták, az összes helyszín készen van”
 - mondta Nagy Zsigmond, a Magyar Olimpiai Bizottság nemzetközi igazgatója.
 
A versenyzők kitűnő állapotban vannak, s bár a közelmúltban pár betegség hátráltatta a felkészülést, már mindenki egészséges és motivált.
„Rengeteget küzdöttünk érte, kvalifikálódni is kellett és hál’ istennek mindenkinek sikerült. Volt, hogy könnyebben, volt hogy rögösebben sikerült kiharcolni, dehát itt négy év munkája összpontosul ebben az utazásban, ebben a versenyben, úgyhogy mindenki kellően fáradt még és kellően kezd ráhangolódni arra, ami ott ránk vár”
- magyarázta Bánhidi Ákos, a magyar rövid pályás gyorskorcsolya válogatott csapatmenedzsere.
 
 A 23. téli olimpiai játékok az ünnepélyes megnyitóval kezdődik február 9-én.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ