Cropped landscape
Sport
Szettelőnyről és meccslabdáról kaptak ki Babosék
2018-01-2807:40
Nagyon izgalmas mérkőzésen kapott ki döntő rövidítésben Babos Tímea és az indiai Rohan Bopanna a vegyes párosok döntőjében az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, a nyolcadikként rangsorolt Gabriela Dabrowski, Mate Pavic kanadai, horvát duó ellen 6:2, 4:6, 9-11-re.
Egy dolog biztos volt a vegyes páros fináléja előtt, hogy egyik résztvevőnek sem lesz újdonság a Grand Slam-trófea. Pavic tavalyelőtt a US Openen nyert vegyes párosban, míg szombaton a férfi párosok között is győzelemnek örülhetett. Babos Tímea jelenlegi párja Bopanna, tavaly éppen az ellenfél hölgytagjával, Dabrowskival diadalmaskodott a Roland Garroson, míg a magyar teniszező pénteken szerezte az első GS-győzelmét, női párosban.

Bízhattunk benne, hogy vasárnap már hárman lesznek kétszeres győztesek négyük közül. Az első szettben magabiztos játékot mutatott a magyar, indiai kettős, így 24 perc alatt 6:2-re meg is nyerték azt.

A második játszmában 3:3-ig fej-fej mellett haladtak a felek, ekkor azonban éppen Babos adogatásánál tudtak brékelni Pavicék, akik 4:3-as vezetésük után nem hibáztak és 6:4-gyel kiegyenlítettek.

Következett a tíz pontig tartó szuper tie-break. A döntő rövidítésben Pavic és Dabrowski 3-0-val nyitott, majd 6-3-ra vezetett. Babos és Bopanna azonban nagyot harcolt és 7-6-ra fordított. A magyar, indiai kettősnek 9-8-nál meccslabdája volt, amit hárított az ellenfél. Sőt, a kanadai, horvát duó sorozatban három játékot nyerve, 2:6, 6:4, 11-9-re behúzta a mérkőzést.

Babos Tímea a vereség ellenére sikeres Australian Opent zárt: egyesben a második fordulóig, vegyes párosban a döntőig, női párosban pedig élete első Grand Slam-trófeájáig menetelt.
 
Australian Open
Vegyes páros, döntő
Babos, Bopanna (magyar, indiai, 5.)–Dabrowski, Pavic (kanadai, horvát, 8.) 6:2, 4:6, 9–11
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ