Cover
Sport
Szezonkezdet a birkózóknál
2018-01-2814:54
Megkezdődött az idei birkózószezon. Szombaton a kötöttfogásúak a Honvéd-kupán bizonyíthattak, míg vasárnap a szabadfogásúakra és a nőkre várt minősítő verseny a Körcsarnokban. Idén Európa-bajnokság és hazai világbajnokság is vár válogatott birkózóinkra.
Ritter Árpád ez év elejétől irányítja a női birkózó-válogatottat, de már komoly célokkal vágott neki az új évnek. Szeretné az utánpótlás versenyzőket 2-3 éven belül beépíteni a felnőtt válogatottba, rövidtávon pedig az idei fő viadalokon szerepelne jól a válogatottal. 
„Ugyebár ebben az évben a fő versenyünk a világbajnokság Budapesten van. Úgy gondolom ez egy nagyon komoly dolog. A lányok már nagyon készülnek rá, hogy a hazai közönség, az ismerősök és a család előtt megmérettethessék magukat. Az Európa-bajnokság ugye korábban van, az egy felmérő verseny lesz, amin szeretnénk nagyon jól birkózni. Arra készülünk most, ugyanis ez az első válogató versenyünk. A lányok egyelőre erősítésből és futásból jöttek a szőnyegre, de úgy gondolom, ezt a versenyt azért így is meg fogják oldani, de kell nekünk ez is, hogy jó Európa-bajnokságunk legyen majd” 
– nyilatkozta a női válogatott szövetségi kapitánya az Echo TV-nek.
 
Az idei birkózó Európa-bajnokságot április 30-a és május 6-a között Oroszországban rendezik, míg a 2018-as világbajnokságnak október 20. és 28. között Budapest adhat otthont.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ