Cover
Sport
Francia győzelem, Szép Balázs bronzérmes
2018-01-2913:51
A francia Simon Casse nyerte az öttusa Peridot-kupa férfi versenyét. Az évadnyitó budapesti viadalon a legjobb magyarként a bronzérmes, mindössze 18 esztendős Szép Balázs végzett.
A brit James Cooke kezdte a legjobban a napot, hiszen az úszás után ő állt az élen. A vívás viszont nem ment neki, csupán 31. lett. A páston a legjobban a francia Simon Casse és a német Patrick Dogue teljesített, így két szám után mindketten ott voltak a dobogón, csakúgy, mint a fehérorosz Ilya Palazkov.  A legjobb magyarként ekkor Szép Balázs állt, aki a 8. lett úszásban, 7.  vívásban, s mivel a lovaglásban hibátlan teljesítményt nyújtott, így 4. helyen kezdhette meg a kombinált számot. Ott az élről 12 másodperces előnnyel Casse indult, aki végül meg is nyerte a versenyt. A második Dogue lett, míg szoros versenyben a harmadik Szép.
„Nehéz most így felfogni. De nagyon nagyot kellett futnom, mert a lövészet nem volt az igazi. A vége, a hajrá az nagyon kemény volt. Nagyon elfáradtam.”
- mondta televíziónknak Szép Balázs, Peridot-kupa bronzérmes öttusázó.
 
Második legjobb magyarként Regős Gergely a 10. lett. Martinek János szövetségi kapitány elégedett volt a fiatal válogatott teljesítményével.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ