Cover
Sport
Kétszer annyi sportoló, négyszer annyi sportesemény
2018-01-2917:10
Az elmúlt nyolc évben kétszeresére nőtt a versenyengedéllyel rendelkező sportolók száma Magyarországon. Erről Szabó Tünde sportért felelős államtitkár beszélt, aki hozzátette, négyszer annyi támogatott sporteseményt rendeztek hazánkban 2017-ben, mint 2010-ben és ez a tendencia folytatódik. 
A Sportmúzeumban mutatták be a Hajrá, magyarok! c. kiadványt, ami az elmúlt nyolc év eredményeit ismerteti a magyar sport, a sportpolitika területén. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár kiemelte, a kormány nemzetstratégiai ágazatként kezeli a sportot. 
„Mindennap azon dolgozunk, hogy minden gyermek sportoljon. Ehhez megfelelő sportlétesítmények épülhessenek. És ha már vannak sportlétesítményeink, akkor nemzetközi eseményeket is hozzunk Magyarországra.”
- mondta televíziónknak Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár.
 
Tavaly 113 támogatott sportrendezvény volt hazánkban, míg 2010-ben 35. Itt rendezték a vizes világbajnokságot, az európai ifjúsági olimpiai fesztivált és a cselgáncs vb-t is.
„Most a birkózó világbajnokság lesz, de ezen kívül még közel száz nemzetközi esemény érkezik ebben az évben is hazánkba.”
- tette hozzá Szabó Tünde.
 
Az államtitkár hangsúlyozta, míg 2010-ben 242 ezer, addig 2017-ben 500 ezer versenyengedéllyel rendelkező sportoló volt Magyarországon, akiknek a fele utánpótlás korú. A mindennapos testnevelés bevezetésével naponta 1,2 millió gyerek mozog legalább 45 percet.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ