Sport
Szilvássy bejelentkezett a VB-részvételért
2018-01-2919:52
Új kihívója támadt Lőrincz Viktornak, a hazai kötöttfogású birkózók mezőnyben. A fiatal Szilvássy Erik hétvégén legyőzte őt, majd megnyerte a 2. Honvéd Kupát, így lépéselőnybe került a hazai válogatási versenyben.
Magyarország 2018-ban birkózó világbajnokságot rendez. A kötöttfogásúak 87 kg-os súlycsoportjában pedig új név szállt be a részvételért zajló versenybe. Szilvássy Erik a sportág történetének legelső u23-as világbajnokságán szerzett aranyérem után idén már a felnőttek között is letette névjegyét. A 2. Honvéd Kupán legyőzte Lőrincz Viktort.
"A világbajnokság után azt tűztem ki magamnak célul, vagyis inkább a következő lépcsőfoknak, hogy egy felnőtt világversenyen el szeretnék indulni. Ott jól birkózni, és ha úgy adódik, egy érmet elhozni. Igazából nem nagyon gondolkoztam még, hogy a hazai világbajnokságon fogok indulni." 
- mondta tévénknek Szilvássy
 
A pénzügyőr birkózója hozzátette, magát is meglepte a jó kezdéssel, de ha meglesz a lehetősége, mindent meg fog tenni, hogy elindulhasson a budapesti világbajnokságon.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ