Cover
Külföld
Támadás ért egy katonai akadémiát Kabulban
2018-01-2906:34
kabul, terror, támadás
Fegyveres támadás ért egy katonai akadémiát az afgán főváros, Kabul egyik nyugati negyedében, tizenegy katona meghalt, tizenhat megsebesült - jelentette a helyi média.
Egy a környéken lakó afgán katonatiszt név nélkül nyilatkozva elmondta, hogy 11 robbanást halott azóta, hogy a támadás megkezdődött helyi idő szerint hajnali öt óra után. "A robbanások rakétagránátoktól származhattak" - mondta. Egy afgán újságírónak a környéken tartózkodó források azt mondták, hogy egy éjjellátó készülékekkel felszerelt csoport hatolt be a Marshall Fahim Védelmi Egyetem épületeibe.
Két támadó felrobbantotta magát, kettőt megöltek a biztonságiak, egyet pedig élve elfogtak. A támadásnak vége - jelentette ki Daulat Vaziri tábornok. A terrortámadás elkövetését az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet vállalta egy közleményében.
Tavaly októberben 15 katonaiskolás halt meg a brit erők segítségével korszerűsített akadémia kapujánál, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta a létesítmény területéről kihajtó egyik autóbuszt. Egy hónapon belül ez a negyedik nagyszabású fegyveres támadás az afgán fővárosban, ráadásul alig két nappal követi a Kabul kormányzati negyedében szombaton végrehajtott, a tálib lázadók által vállalt robbantásos merényletet, amelyben legkevesebb 103 ember vesztette életét és 235-en sebesültek meg. A borzalmas merénylet miatt az afgán kormány nemzeti gyásznapot hirdetett vasárnapra. Egy héttel korábban a kabuli Hotel Intercontinentalt támadták meg tálib szélsőségesek, az akkori terrorcselekményben 43 ember vesztette életét. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ