Cover
Sport
A cél a tokiói olimpia
2018-01-3015:10
Budapesten edzőtáborozik a magyar női tornászválogatott. Az év világversenyeire készülő csapat célja a kijutás a tokiói olimpiára. Draskóczy Imre szövetségi kapitány az idei világbajnokságon a legjobb 24, a jövő évin a legjobb 12 közé várja a csapatot.
Nagy célokkal kezdte meg az idei évet a Budapesten edzőtáborozó magyar női tornászválogatott. 2018-ban ugyanis a világbajnokság már beleszámít az olimpiai kvalifikációba. Első lépésként a huszonnégyben kell végezni, hogy a következő évben esélye maradjon a csapatnak.
„2019-ben nagyon szeretnénk megcélozni azt az álomreményünket, hogy a magyar válogatott újból csapattal vehessen részt az olimpián. Ehhez a világ legjobb tizenkét csapata között kell végeznie a nemzeti válogatottunknak”
– árulta el az Echo Tv-nek a szövetségi kapitány.
 
Az európai ifjúsági olimpiai fesztiválon összetettben nyolcadik Fehér Nóra is indul az év első nemzetközi versenyén, március végén a dohai világkupán.
„Most nagyon készülünk, nagyon jó csapatot kell összehoznunk, hogy ugye idén huszonnégyben és jövőre tizenkettőben legyünk csapatban, hogy kvótát szerezzünk az olimpiára. Ezért most nagyon hajtunk”
– erősítette meg a tornásznő.

 Sikeres kvalifikáció esetén a magyar női tornászválogatott 24 év után első ízben jutna ki az olimpiára.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ