Sport
E-sport a Honvédnál
2018-01-3023:20
Megalakult a Budapesti Honvéd e-sport szakosztálya. A klubnál a cél, hogy a számítógépes játékok iránt érdeklődők a legprofibb körülmények között fejlődhessenek, és közben kipróbáljanak klasszikus sportágakat is.
Stílszerűen egy számítógép bekapcsolásával kezdte meg működését a Budapesti Honvéd új e-sport szakosztálya.  Ide várnak mindenkit, aki szeretné képezni magát a legnépszerűbb számítógépes játékokban.   
„Egyelőre neveljük és oktatjuk az ide jelentkezőket. Rávesszük őket a fizikai sportra. Úgy érzem, hogy egy olyan hullámot tudtunk elindítani idehaza, ami még nem volt”
– nyilatkozta az Echo TV-nek Gergely István, a klub ügyvezető elnöke.
 
A szakosztály vezetőedzőjének Magyarország talán legnépszerűbb e-sportolóját nevezték ki.
 
Török Balázs „Kodiak” elmondta: 
„Mindenképp cél lesz majd az, hogy a tehetségesebb játékosokból összerakjunk egy csapatot és hogy ez a csapat majd megmérettesse magát.”
Az eseményen ott volt Simicskó István honvédelmi miniszter, a klub elnöke, valamint Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki elmondta, márciusban a BOK Sportcsarnokban megrendezik az első magyarországi nemzetközi e-sport versenyt. 
 
 Az ünnepség befejezéseként a Honvéd korábbi és jelenlegi sportolói - Baji Balázs, Imre Géza, Kovács Katalin és Szivós Márton - játszottak egy bemutató meccset a média képviselői ellen.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ