Cover
Külföld
Lakóházra zuhant egy helikopter Kaliforniában
2018-01-3113:52
kalifornia, egyesült államok, légi baleset
Hárman meghaltak, ketten megsérültek, miután lakóházra zuhant egy helikopter helyi idő szerint kedden Dél-Kaliforniában.
A Robinson R44 típusú gép Newport Beach egyik lakónegyedében ért földet az utcán, hátsó rotorja becsapódott egy földszintes lakóház oldalába. A gép olyan erővel vágódott az épületbe, hogy azt is nehéz volt megállapítani, milyen gépről van szó. Darabjainak nagyobb része az utcán hevert, farrotorja a ház oldalába, tetőszerkezetébe csapódott. Egy nagyobb, 1,8 méteres darabja levált, és egy másik ház elé sodródott. 

Marian Michaels szemtanú, a szomszédos ház lakója elmondta, hirtelen megremegett a ház, földrengésre gondolt. Egy másik nyilatkozó, Roger Johnson hallotta a helikopter forgószárnyának suhogását, majd hatalmas robbanás történt. A levegőben fémdarabok repültek szerteszét. 

A gépen négyen utaztak, közülük hárman meghaltak, és összesen további két ember megsérült - közölték a helyi tűzoltóság és rendőrség tisztviselői. A helikopter a szomszédos John Wayne légikikötőből szállt fel, 1,6 kilométert megtéve csapódott a földbe. A gépet üzemeltető cég helikopter- és repülőgép-pilóták oktatásával, légi felvételek készítésével, illetve sétarepülésekkel foglalkozik.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ