Cover
Külföld
Magyarország csatlakozott az Európa Tanács terrorizmus megelőzéséről szóló egyezményéhez
2018-01-3116:58
terrorizmus, megelőzés, egyezmény, európa tanács
Kertész Ágnes, Magyarország Európa Tanács mellett működő Állandó Képviseletének vezetője aláírta az Európa Tanács terrorizmus megelőzéséről szóló egyezményének kiegészítő jegyzőkönyvét - közölte az Európa Tanács.
A strasbourgi székhelyű, 47 tagállamot tömörítő szervezetnek a terrorizmus megelőzéséről szóló egyezményéhez csatolt kiegészítő jegyzőkönyv célja, hogy megerősítse a terrorizmus megelőzésére irányuló belső és nemzetközi együttműködést, és növelje a terrorizmus elleni küzdelemre vonatkozó nemzetközi rendelkezések hatékonyságát. 

Az egyezmény számos olyan jogi aktust vezet be, amelyek célja a terrorizmus, a terrorista kiképzés és a külföldi terrorista csoportokhoz való csatlakozás megakadályozása. A kiegészítő jegyzőkönyv 24 órán át elérhető tagországi kapcsolattartó pontokon keresztül segíti elő a gyors nemzetközi információcserét - tették hozzá. 

Magyarország az Európa Tanács 40. tagállama, amely aláírta a kiegészítő jegyzőkönyvet. Az Európa Tanács 47 tagállama közül csak Ausztria, Azerbajdzsán, Grúzia, Írország, Liechtenstein, San Marino és Szerbia nem írta alá a dokumentumot. 

MTI 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ