Cover
Sport
Sorsoltak a Davis-kupában
2018-02-0115:57
Fucsovics Márton Ruben Bemelmansz, míg Balázs Attila David Goffin ellen kezd péntek délután a lieg-i Belgium-Magyarország Davis Kupa-nyolcaddöntőben. A világcsoport negyeddöntőbe jutásáért az előző kiírás döntősét Belgiumot kellene legyőznünk.
Az 1996 után ismét világcsoportban szereplő magyar férfi tenisz válogatott Belgium ellen folytatja Davis-kupa szereplését. Az ellenfél klasszisa David Goffin szerint jók a magyarok, de nincs mitől félniük. Fucsovics Márton mindhárom játéknapon szerepel majd.
 
 „Nagyon szép az aréna, a pálya lassú az én játékomhoz, ezt is meg kell szokni. Mind a három nap fogok játszani, az a legfontosabb, hogy fitt legyek." 
Fucsovics reméli, hogy győzelemmel kezd. Hozzátette párosban Balázs Attilával az oldalán sikerülhet megverni a belgákat.
 
„Úgy gondolom, párosban mi vagyunk az esélyesebbek, Attival mindig nagyon-nagyon jól játszunk. Szeretünk együtt játszani, szerintem ott mi vagyunk inkább az esélyesebbek."
A kemény borításon sorra kerülő mérkőzéseknek a liege-i Country Hall ad otthont. A két válogatott 13-adszor csap össze. A magyar csapatnak eddig idegenben csupán két alkalommal sikerült győznie Belgium ellen. Az újabb bravúr felé vezető út péntek délután kezdődik.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ